Remi Depuydt wint Belgisch kampioenschap kuiltjesknikkeren in Wervik

Op de foto zie je v.l.n.r. Manu Carlier, Remi Depuydt en Mathijs Coine. Linksonder zie je organisator Anthony Verschaeve. © Bas Verbrugghe
Redactie KW

Tijdens het weekend van 13 en 14 november werd de derde editie van het BK Kuiltjesknikkeren georganiseerd. Het evenement vond plaats in zaal Oosthove in Wervik. Organisatoren Les Boules d’Or en café ’t Lusterke in Wervik blikken terug op een geslaagde editie. Remi Depuydt (17)kroonde zich tot kersvers kampioen.

Remi studeert biotechnische wetenschappen in PTI Kortrijk. Hij zit in Chiro Jow Wervik en speelt ook tennis in Olympos Wervik. Dit weekend ontdekte Remi mogelijk een nieuwe hobby: kuiltjesknikkeren.

“Ik had nooit gedacht dat ik dit tornooi zou winnen”, vertelt Remi enthousiast. “Ik wou eigenlijk eerst niet meedoen, maar op vraag van mijn Chiroleider Meine schreef ik me toch in. Hij beloofde me iets te geven als ik het tornooi zou winnen. Hij had natuurlijk niet gedacht dat ik het echt zou winnen.”

Meegedaan voor het plezier

“In mijn eerste wedstrijd wist ik niet goed hoe alles werkte. Na een grondige uitleg van een van de organisatoren, wist ik meteen hoe alles in zijn werk ging. Het principe is eigenlijk niet zo moeilijk. Je start met twee knikkers die je zo snel mogelijk in het kuiltje moet krijgen. Degene die de laatste knikker in het kuiltje krijgt, wint.”

“Ik deed eigenlijk gewoon mee voor mijn plezier. Ik schreef me in en zou wel zien hoever ik kon geraken. Dat ik deze wedstrijd gewonnen heb, is dan ook een complete verrassing.”

Toch wat stress in finale

“Kuiltjesknikkeren vind ik wel leuk. Een wedstrijd duurt niet lang en daarom was ik altijd gemotiveerd om te spelen. Ik ben niet echt een zenuwachtig persoon, wat in dit tornooi in mijn voordeel speelde. Al moet ik wel toegeven dat ik tijdens de finale wel wat stress had. Je wil natuurlijk winnen op dat moment.”

Ook de supporters lijken de sport leuk te vinden. “Ik had niet gedacht dat zoveel mensen zo in de sport konden opgaan.” Zonder mijn supporters was het niet gelukt om de Belgische titel binnen te halen”, lacht Remi.

Volgend jaar titel verdedigen

“Ik weet nog niet of ik volgend jaar opnieuw zal deelnemen, hoewel ik natuurlijk mijn titel moet verdedigen. Ik heb alleszins een herinnering voor het leven. In mijn Chirogroep zal ik bekend staan als de knikkerkampioen.”

Het podium wordt aangevuld door Manu Carlier (tweede plaats) en Mathijs Coine (derde plaats). (Bas Verbrugghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier