Polenplein in Roeselare krijgt groot scherm tijdens EK voetbal

Het Polenplein kleurt opnieuw rood, geel en zwart komende zomer voor het EK. © foto a-SB
Peter Soete

Goed nieuws voor de voetballiefhebbers! Tijdens het Europees kampioenschap voetbal zal je alle wedstrijden van de Rode Duivels op een reuzenscherm kunnen volgen op het Polenplein in Roeselare.

Op dat Polenplein komt er een scherm van 45 vierkante meter om de matchen van de Rode Duivels op het EK in Duitsland, dat loopt van 14 juni tot en met 14 juli, te volgen. Uiteraard zal er iets gegeten en gedronken kunnen worden, tijdens een fantastische sfeer en ambiance.

Dit fandorp is een initiatief van vzw De Polenpleinvrienden, de nieuwe vereniging van de vijf horecazaken op het Polenplein. Restaurant Suurplas en cafés Den Arend, Cirque, La Escalera en Bistro Botanique slaan de handen in elkaar om de voetballiefhebbers een fantastisch EK van de Belgen aan te bieden.

Grootste voetbalterras van ‘t stad

“Het is de bedoeling om ons te baseren op het WK van 2018 toen we hier voor het eerst een fandorp hebben georganiseerd”, vertelt Dominik Daeninck van restaurant Suurplas. “Er komt opnieuw een reuzenscherm aan Kopie Deleye en op het Polenplein werken we weer met een ‘biertankwagen’ van Haacht. Er moet natuurlijk nog veel overleg gebeuren met de stad en met de politie, maar wij zouden graag de hekkens bij de horecazaken weg hebben, zoals de laatste wedstrijd in 2018.”

“Rond het Polenplein komen er wel afsluitingen met twee ingangen naar het plein via de Nonnenstraat en de Bistro en twee uitgangen via het Poststraatje naar de Ooststraat en een uitgang via de Botermarkt. We zijn niet aan ons proefstuk toe en weten best wel hoe we een feestje moeten bouwen. We zijn er zeker van dat het tijdens de wedstrijden van de Belgen dan ook ‘volle bak’ zal zijn op het grootste voetbalterras van ‘t stad. En natuurlijk duimen we dat we veel meer wedstrijden van de Belgen kunnen bekijken dan de voorrondes (lacht).”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier