Oudenburgse Wilgenlaan in volle kerstsfeer

© LIN
© LIN
Redactie KW

De Wilgenlaan in Oudenburg straalt de warmte van kerst uit met aan vele huizen honderden lichtjes.

“Wij zijn een warme straat en komen heel goed overeen”, zeggen Marleen Lievens en Stijn Caestecker. “Jaarlijks houden we een zomerbarbecue in de straat en met eindejaar een winterbarbecue. En uiteraard hoort daar de nodige verkleedpartij bij.”

Stijn Caestecker woont met zijn echtgenote Vanessa Dury en hun kinderen Alissa, Elien, Seppe en Kasper al 7,5 jaar in de Wilgenlaan. “Elk jaar versier ik ons huis met veel kerstlichtjes. Vroeger deed ik dat ook al in de Sint-Pietersstraat waar we eerst woonden. Ik tracht toch iedere keer voor iets nieuws te zorgen. Ja, ik ben zot van deze tijd van het jaar en de speciale sfeer die dit meebrengt. Zeker nu is het belangrijk om voor warmte te zorgen.”

Stijn werkte een halve dag aan de versiering van zijn voorgevel en hing zo’n tien soorten lichtjes, waaronder ook een stel op zonne-energie op. “Ik had zelfs een hoge ladder nodig om de lichtjes aan de onderkant van mijn dak vast te maken”, aldus Stijn.

Ook bij de buren baadt de gevel in kerstsfeer. Het werk van Daniel Laureins. “Mijn man was er twee halve dagen aan bezig. Dat is jaarlijks voor zijn rekening. Elk jaar kopen we een nieuw stuk. In huis doe ik de versiering. En dat is veel, want ik ben kerstgek”, lacht Marleen Lievens.

“Hopelijk lukt het om met kerstdag elk aan zijn voordeur het glas te heffen. Heel jammer dat we dit jaar niet samen kunnen vieren, maar veiligheid gaat nu voor”, besluit Marleen.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier