Opnieuw vinkenzetting GP De Plataan dag voor Moederdag: “Stukje nostalgie voor onze bewoners”

Julia Vanhaverbeke met achter haar een delegatie van het Vinkengewest Izegem.
Wouter Vander Stricht

Op zaterdag 11 mei wordt de tweede vinkenzetting Grote Prijs De Plataan georganiseerd. Vorig jaar werd daarmee een wens van bewoonster Julia Vanhaverbeke ingewilligd, nu komt er dus een tweede editie.

Bij WZC De Plataan wordt er heel het jaar heel wat georganiseerd voor de bewoners. Onlangs kwamen enkele marktkramers hun tenten opslaan rond het woonzorgcentrum, op zaterdag 9 juni is er ook een rommelmarkt. Maar eerst wordt – voor de tweede keer – de wens van bewoonster Julia Vanhaverbeke ingewilligd. Zij droomde ervan nog eens een vinkenzetting te mogen meemaken, dankzij het Vinkengewest Izegem wordt dit opnieuw mogelijk.

De vaste datum is de zaterdag voor Moederdag. “Voor onze bewoners is dit een stukje nostalgie en een event om naar uit te kijken”, aldus Talia Seys, verantwoordelijke ‘Wonen en Leven’ in De Plataan.

Inschrijven voor de vinkenzetting kan vanaf 14.30 uur, het spreekwoordelijke startschot wordt gegeven om 16 uur, de prijsuitreiking vindt plaats om 18 uur. De cafetaria blijft open tot 19.30 uur. Er worden ook braadworsten verkocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier