Oostende heeft voortaan een elektrische strandrolstoel

Schepen Hina Bhatti (midden) is blij dat minder mobiele mensen nu ook zelfstandig op het strand terecht kunnen.© JRO
Schepen Hina Bhatti (midden) is blij dat minder mobiele mensen nu ook zelfstandig op het strand terecht kunnen.© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Stad Oostende heeft voortaan een elektrische strandrolstoel in gebruik. “Dat zorgt ervoor dat minder mobiele mensen zelfstandig het strand op kunnen.”

Elk jaar voorziet Stad Oostende op het strand ter hoogte van de Diksmuidestraat een toegankelijk toilet, een verzorgingsruimte, voorbehouden parkeerplaatsen, een toegankelijke strandtoegang met verhard pad en strand- en zeerolstoelen die gratis te ontlenen zijn.

In juli en augustus staan elk jaar opgeleide jobstudenten klaar om ook mensen die minder mobiel zijn een fijne dag aan zee te laten beleven. Deze werking gebeurt onder de noemer van Zon, Zee, Zorgeloos, een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen en Inter om het strand toegankelijk te maken voor iedereen.

Verschillende hulpmiddelen

Een tijdje geleden werd een testdag georganiseerd waarbij heel wat producten die een strandbezoek voor minder mobiele mensen vergemakkelijken, werden uitgetest. Er waren al twee rolstoelen, twee manuele strandrolstoelen, een rollator en zes tiralo’s aanwezig ter hoogte van de Diksmuidestraat.

Nu komt daar ook nog een elektrische strandrolstoel bij. “Dankzij de aankoop kunnen minder mobiele mensen volledig zelfstandig het strand op”, vertelt schepen van Toegankelijkheid Hina Bhatti (Open VLD). “Vakantie in eigen land is een begrip geworden. Dan is het belangrijk dat we dit voor iedereen, zonder onderscheid, mogelijk maken.”

Wie van het aanbod van Zon, Zee, Zorgeloos gebruik wil maken, kan reserveren op het nummer 0491 50 54 33.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier