Nieuwe waterattractie Bellewaerde opnieuw gesloten wegens aanhoudende technische problemen

Amazonia is een prototype en uniek in de wereld. © TP
Redactie KW

Amazonia, de nieuwe waterattractie van het Ieperse Bellewaerde Park, raakt maar niet op punt. Na een seizoen vol vertragingen, evacuaties en onverwachte sluitingen gaat de attractie weer dicht voor onbepaalde duur.

De attractie van 14 miljoen euro is volgens de parkdirectie “de duurste ooit in het park en een wereldprimeur”. In het voorjaar moest Amazonia onverwacht een maand sluiten voor optimalisatiewerken, nadat het ook al de seizoensopening had gemist door laattijdige leveringen van onderdelen. Sinds de heropening van eind mei waren er af en toe nog korte stilstanden en evacuaties.

Op de warme zomervakantiedagen leek Amazonia voorgoed vertrokken, tot nu. “Het spijt ons te moeten meedelen dat Amazonia voor onbepaalde tijd zal moeten sluiten wegens aanhoudende technische problemen”, verklaart parkwoordvoerder Filip Van Dorpe.

“Amazonia is een prototype en uniek in de wereld. Dat brengt heel wat technische uitdagingen met zich mee. De attractieconstructeur INTAMIN zal de komende weken werkzaamheden uitvoeren om de technische problemen op te lossen.”

Veiligheid

“We begrijpen dat dit nieuws een teleurstelling is voor onze bezoekers, maar de veiligheid en kwaliteit van onze attracties staan voorop,“ aldus de directie van Bellewaerde Park.

“We hopen dat de attractieconstructeur snel een doeltreffende oplossing kan bieden. We kunnen momenteel geen exacte heropeningsdatum geven.”

Mundo Amazonia wel open

Het park benadrukt dat de nieuwe zone Mundo Amazonia, waar de waterattractie zich bevindt, openblijft voor het publiek.

“Samen met de nieuwe kiddie-coaster Brazilian Buggies, de mini-boomstammetjes Rio Do Cacao, het nieuw horecapunt Tropical Takeaway en de nieuwe souvenirshop Samba Souvenirs in deze zone.” (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier