Nieuwe fietsroute als eerbetoon voor cabaretier Gerard Vermeersch

Vlnr: Eline Spileers (Toerisme Kluisbergen), Liesje Cartreul (schepen Avelgem), Willem-Jan Baert (schepen Kluisbergen), Pol Denoo. © JDB
Redactie KW

“Dedju dedju, de Kwaremont ligt open”, het is een zin die in het collectief geheugen van zowat iedere Avelgemnaar zit. Het komt uit de sketch van cabaretier Gerard Vermeersch waarbij een Brusselaar Avelgem niet kon bereiken omdat de Kwaremont open lag. Dit jaar zou hij 100 jaar geworden zijn en ter ere daarvan komt er nu een knooppuntenfietsroute door Avelgem en Kluisbergen.

Gerard Vermeersch stierf op 51-jarige leeftijd in 1974. Dit jaar zou hij 100 jaar geworden zijn en dat vond Pol Denoo reden genoeg om een fietsroute naar hem te vernoemen. De bezieler van tijdschrift ‘Fietsen Moet Kunnen’ is zelf fervent fietser en fan van de sketch.

“Gerard was de drijvende kracht achter deze fietsroute en heeft mij en de schepen van Toerisme van Kluisbergen, Willem-Jan Baert, gecontacteerd om zijn idee waar te maken”, verduidelijkt Liesje Cartreul, schepen van Toerisme in Avelgem.

De route loopt door Avelgem en Kluisbergen, maar ook door Kwaremont. Vanaf heden is er een flyer beschikbaar waar het parcours en de knooppunten op te vinden zijn. Het is ook handig om enkele gezellige plaatsjes langs de route te leren kennen. Wie de QR-code op de flyer scant, komt terecht bij de bekende sketch. (JDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier