Meejuichen met Rode Duivels op groot scherm op het Marktplein: “We verwachten een glansprestatie”

De café-uitbaters en het gemeentebestuur verwelkomen iedereen op het Marktplein. © FODI
Redactie KW

Ook dit jaar is Ingelmunster de plaats bij uitstek om nagelbijtend de spannende matchen van de Rode Duivels te volgen op groot scherm. Vanaf 17 juni juichen we voor ons Belgisch voetbalelftal tijdens het EK 2024. Het gemeentebestuur slaat opnieuw de handen in elkaar met de lokale cafés en verenigingen om de voetbalfeestjes in goede banen te leiden.

Momenteel staan er al drie speeldata vast: België-Slovakije (maandag 17 juni om 18 uur), België-Roemenië (zaterdag 22 juni om 21 uur) en Oekraïne-België (woensdag 26 juni om 18 uur). Voor de andere speeldata is het afwachten of onze nationale ploeg doorstoot naar de achtste finale. De voetbalfanaten kunnen de matchen gezellig samen volgen op het Marktplein. Voor en na de wedstrijden wordt er een feestje gebouwd met een dj, die voor de nodige ambiance zorgt. De toegang is gratis, inschrijven op voorhand is niet nodig.

Spijs en drank

Café Ingel, Den Bockor, Riva, Den BP, De Fagot, ‘t Excuus, De Ermitage en de cafetaria van het sportcentrum baten samen de bar uit op het Marktplein. Ze schenken alle dranken in herbruikbare bekers. Krijg je honger van het vele feesten? Geniet dan van een lekkere hap bij een eetstandje van een lokale vereniging. “Ingelmunster zorgt voor de omkadering en de beleving, nu nog wachten op een glansprestatie van de Rode Duivels. Maar daar hebben we alle vertrouwen in”, zegt schepen van evenementen Trui Lambrecht.

“Om het voor iedereen veilig te houden is tijdens de uitzendingen alle verkeer verboden in de Gravinnestraat. Er is ook een verbod op vuurwerk, honden, rugzakken, vlaggenstokken, eigen dranken en glas. Zo zorgen we er samen voor dat het feesten voor iedereen leuk blijft.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier