LAGO Kortrijk Abdijkaai sluit zomervakantie af met een unieke hondenplons

Per anderhalf uur worden er maximaal 50 honden toegelaten © gf
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

LAGO Kortrijk Abdijkaai sluit op zondag 8 september het zwemseizoen op een heel unieke manier af. Dan nemen bezoekers samen met hun hond het ondiepe zwembad over. Het inschrijvingsgeld voor de viervoeters schenkt LAGO integraal aan dierenasiel De Leiestreek. “Het zwembad wordt omgetoverd in een hondenparadijs”, zegt centrummanager Elewin Werbrouck.

Baantjeszwemmers genieten op 8 september van 10 tot 13 uur nog een laatste keer van het water in het openluchtzwembad. Daarna is het tot 19 uur de beurt aan de honden en nemen zij het buitenbad over. In vier verschillende shiften van anderhalf uur krijgen honden en hun baasjes de kans om samen te genieten van een verfrissende duik. Die shiften starten om 13 uur, 14.30 uur, 16 uur en 17.30 uur. Om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken, worden er per anderhalf uur maximaal 50 honden toegelaten.

Dierenasiel steunen

Voor slechts 6 euro per baasje en een bijdrage van 2 euro per hond kan je deelnemen aan deze unieke activiteit. “De extra bijdrage voor de viervoeters schenkt LAGO integraal aan dierenasiel De Leiestreek. Vrijwilligers van het dierenasiel zullen ook aanwezig zijn met een informatiestand zodat bezoekers meer te weten komen over de werking.”

De honden genieten 8 september niet alleen van veel zwemplezier, maar ze worden ook nog eens in de watten gelegd. “De eerste 150 bezoekers krijgen ook een goodiebag die samengesteld is door voedingsproducent Just Russel. Het personeel van LAGO Kortrijk Abdijkaai voorziet vers water, een wasruimte voor de honden, speelgoed en opruimzakjes.”

Vooraf inschrijven

Voor dit unieke evenement kan je vooraf inschrijven via www.lago.be/kortrijk-abdijkaai. Hou er rekening mee dat bij de ingang een identiteitskaart (eID) is vereist (vanaf 12 jaar oud). Tickets bestellen en reserveren verloopt via de webshop.

© LAGO Kortrijk Abdijkaai

Verhuis naar LAGO Kortrijk Lagaeplein

Na deze feestelijke afsluiting verhuist het team van LAGO Abdrijkaai naar LAGO Kortrijk Lagaeplein, dat op dinsdag 10 september de deuren opent. “We bedanken iedereen voor een geweldig seizoen in Abdijkaai en kijken ernaar uit om jullie dinsdag te verwelkomen in LAGO Kortrijk Lagaeplein”, besluit Elewin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier