KSA Zandvoorde pakt dit jaar uit met TAZ-café op Zwanefeesten

De leden van KSA Zandvoorde kijken uit naar de Zwanefeesten. © gf
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

KSA Zandvoorde is helemaal klaar voor de 62ste editie van de Zwanefeesten. Nieuw dit jaar is een TAZ-café, ter gelegenheid van Theater Aan Zee.

Halfweg de zomer is het traditiegetrouw tijd voor de Zwanefeesten van KSA Zandvoorde. De festiviteiten beginnen dit jaar eigenlijk al op woensdag, want in het kader van Theater aan Zee, dat ter hoogte van Wijkcentrum ’t Kasteel de voorstelling Foreverandevergem programmeert, voorziet de jeugdbeweging een TAZ-café op woensdag, donderdag en vrijdagavond.

De echte Zwanefeesten starten op vrijdagavond. Van 14 tot 18 uur is er een kubb-tornooi voor duo’s van alle leeftijden. Inschrijven kost 4 euro per team. Om 19.30 uur staat de dropping op het programma. Met een team van vier volwassenen word je gedropt op een geheime locatie. Onderweg staan je tal van opdrachten te wachten! Inschrijven kost 20 euro per team en kan via fries.braet@gmail.com.

Fietsen en streekbieren

Zaterdag 3 augustus start met de fietszoektocht om 14 uur. Ontcijfer de route en beleef een sportieve middag in het zonnetje. Onderweg kun je een hapje en drankje krijgen. Inschrijven kost 5 euro per persoon en kan via zyon.vandycke@gmail.com. Om 20 uur start de jaarlijkse streekbierenavond, een andere vaste waarde op de Zwanefeesten. Ontdek tal van lekkere streekbieren: blondjes, tripels, bruintjes en N-A’s, er is voor ieder wat wils. Grimsby Gang (21 uur) en DAS ROCK (23 uur) zorgen voor de muziek.

Slotdag

De slotdag van de Zwanefeesten start om 12 uur met een barbecue. Je betaalt 12 euro voor een rib en een worst of 20 euro voor een rib, een worst, kip en spek. Inschrijven kan via stendert3@gmail.com. Om 14 uur is er de traditionele Zwaantjesworp en de bonte namiddag met springkastelen, visput, schminkstand en een optreden van BlitZ om 15 uur. Om 16.30 uur is er een vrije jamsessie in samenwerking met Wijkcentrum ’t Kasteel. Wie wil meespelen, mailt naar arjen.samaey@hotmail.com.

Om 19.30 uur staat Mona&Friends op de planken, gevolgd door ATMOS om 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier