Kok@Zee in De Haan is toe aan zevende editie: “Ruime keuze aan heerlijke en originele gerechten”

Kok@Zee in De Haan is al toe aan de zevende editie. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Ook dit jaar weer worden inwoners, bezoekers en tweedeverblijvers in De Haan culinair verwend op Kok@Zee. De zevende editie van het culinaire evenement vindt op woensdag 10 juli voor de zevende keer plaats in Parkdomein La Potinière.

Producten van eigen bodem, absolute topchefs en de zee vlakbij: dat zijn de ingrediënten voor Kok@Zee. Marleen De Soete, schepen van Toerisme en Lokale economie legt uit: “Voor dit evenement bundelen landbouw, gastronomie en lokale handelaars opnieuw hun krachten. Bezoekers kunnen genieten van een ruime keuze aan heerlijke en originele gerechten, bereid met streekproducten door lokale koks. De chefs stelden hun gerechten speciaal voor Kok@Zee samen.”

Lokaal, duurzaam en milieuvriendelijk

Ze kregen hiervoor opnieuw hulp van drie coaches. Seaweedchef Donald Deschagt van restaurant Le Homard et La Moule, bekend om zijn pionierswerk met zeegroenten, stimuleerde de deelnemers om dit bijzondere ingrediënt te gebruiken. Lieven Elewaut, chef-kok en uitbater van restaurant Casanova, legde de nadruk op het werken met lokale producten, terwijl duurzaamheidsconsulent Guido Francque toezag op de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van het evenement.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Kok@Zee. Er worden uitsluitend herbruikbare borden en bestek gebruikt. Bezoekers betalen een jetonnetje als waarborg voor hun bord en bestek, die ze terugkrijgen bij het inleveren. Zo blijft het evenement afvalvrij.

Goede doelen

“Daarnaast steunt de organisatie ook dit jaar enkele lokale goede doelen”, vervolgt De Soete. “Overgebleven jetons kunnen in de collectebus bij de kassa worden gedeponeerd om deze doelen te ondersteunen.” Om lange wachtrijen te vermijden, kun je vanaf 1 juli de jetons op voorhand kopen bij de dienst Lokale Economie in het gemeentehuis, of in de infokantoren in De Haan en Wenduine.

De deelnemers zijn dit jaar Traireur Maison Rosae, Bitsro De Kruidenmolen, G&V Fine Foods, Jef’s Grill Restaurant, Kok Sur Mer, Bistro Culimare, L’Espérance, Hans Knudde, De Witte Doorn, Reigershof, De Living, Wenbrew Beer Company, Brasserie La Potinière, Koffie Kàn, Maison Jeannine, Bakkerij Bruut en Bakkerij Petris. De prijs blijft 8 euro per gerecht.

De zevende editie van Kok@Zee strijkt op woensdag 10 juli van 11 tot 22 uur neer in Parkdomein La Potinière, Leopoldlaan 13, De Haan. Jetons zijn te koop aan de kassa en in voorverkoop vanaf 1 juli 2024 in de toeristische infokantoren of bij de dienst Lokale Economie. Betalen met bancontact is aangeraden. Meer info via kokatzee.be en www.facebook.com/kokatzee.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier