Koksijde pakt uit met groot scherm in de Duivelsput voor EK-matchen van Rode Duivels

Een archiefbeeld van de WK-sfeer in 2021 in de put. © gf
Anton Peene Reporter

Maandag spelen de Rode Duivels hun eerste groepsmatch van het EK tegen Slovakije en dat kan je net als de voorbije grote tornooien kunnen volgen in de Duivelsput, het plein bij het gemeentehuis in de Zeelaan.

Ook de andere groepsmatchen worden uitgezonden in de put. De organisatie is in handen van voetbalclub KV Koksijde-Oostduinkerke. “We werken goed samen met de gemeente en andere partners”, vertelt Leen Geusens, die deel uitmaakt van het jeugdbestuur KVKO.

Prachtige locatie

“Het is een prachtige locatie. Jong en oud kan in rode kledij volop meebrullen voor onze nationale ploeg. We doen het volgens hetzelfde concept als de vorige keer. Alleen zijn de coronamaatregelen niet langer van kracht.” Maandag 17 juni begint de eerste groepsmatch om 18 uur. “Wij openen een uurtje eerder de deuren. De entree bedraagt 2 euro en voor min 12-jarigen is het gratis. We voorzien voldoende aanbod om iets te eten en te drinken. Zo zijn er twee togen en enkele foodtrucks. Ook tegen Roemenië (zaterdag 22 juni om 21 uur) en tegen Oekraïne (woensdag 26 juni om 18 uur) is iedereen van harte welkom. De eerste match valt nog in de examenperiode, dus ik denk dat de opkomst dan iets minder groot zal zijn dan tijdens de andere matchen. Voor de tweede en derde groepsmatch mikken we op 3.000 mensen. Het is in open lucht, maar we zijn voorzien op slecht weer. Net als tijdens het WK in november 2021 voorzien we poncho’s.”

De groepswedstrijden en eventuele achtste finale kunnen getoond worden in de Duivelsput. “Bij een kwartfinale wijken we uit naar ons Henri Houtsaegerstadion in de Pylyserlaan. Er komt wel wat bij kijken om zoiets te organiseren. We zijn met een heel team, al zijn er zeker nog helpende handen welkom. Die kunnen zich melden via secretariaatko@gmail.com.”

Oostduinkerke

Ook elders kan je naar de Rode Duivels kijken. Op zaterdag 22 juni is er een benefietavond voor vijf jaar Poppedijn vzw. In Sport- en Eetcafé De Hazebeek in Oostduinkerke kan je België-Roemenië volgen op drie schermen.

Lees meer over: