Kandidaat carnavalprinses Heidi trekt zich terug na financiële problemen met prins Wesley

Heidi Vanhee is geen kandidaat carnavalprinses meer. © GGM
Redactie KW

Het klonk als een sprookje toen kandidaat Prins Carnaval 2025 Wesley 1 (Wesley Noë) en zijn ‘roosje’ Heidi Vanhee zich nog vóór het einde van het vorige carnavalseizoen kandidaat stelden als nieuw prinsenpaar. Het duo bruiste van energie en wist heel wat sponsors te strikken. Maar nu laat Heidi weten dat ze zich als kandidaat prinses terugtrekt. “Wesley maakt er een financiële puinhoop van en ik ben alle vertrouwen in hem kwijt”, zegt Heidi. Ze heeft inmiddels haar verhaal gedaan bij de politie.

De ultravroege kandidatuur van een interessant prinsenpaar was een absolute primeur voor de ‘Orde van de Bolhoed’. Bovendien werd een hele campagne op touw gezet met tal van activiteiten: een springkastelen-evenement op 27 juli voor kinderen in het kasteelpark van Zwevezele, het lanceren van een eigen Champagne, een geplande barbecue op zondag 6 oktober, allerlei merchandising en de zoektocht naar sponsors. Blijkbaar met succes, want Wesley en Heidi wisten al tien hoofdsponsors en tientallen andere sponsors te strikken.

Onbetaalde facturen

Maar wat aanvankelijk begon als een sprookje, dreigt nu een heuse nachtmerrie te worden. “Ik beschouwde Wesley als een vriend”, vertelt Heidi. “Onze zoontjes gingen samen naar dezelfde Campusschool De Vlieger & De Regenboog. Ik zag het helemaal zitten, om van het volgende carnaval in Zwevezele een heus feest te maken. Maar de laatste tijd duiken er steeds meer onrustwekkende signalen op… Ik moet vreselijk ‘pushen’ om facturen betaald te krijgen. Twee facturen voor door ons georganiseerde evenementen raken niet in orde. Ondanks mijn aandringen. Ik heb ook totaal geen zicht wat er precies met al de sponsorgelden gebeurt. Wesley beheert de rekeningen. Ik heb geen idee hoeveel er op welke rekening staat en bij welke bank. Wesley ontloopt die discussies en dat verontrust mij. Want ik heb deze carnavalscampagne met de eerlijkste bedoelingen aangevat. “

Einde verhaal

Heidi zag zich dan ook genoodzaakt naar de politie te stappen. Maar omdat ze geen direct slachtoffer is, kan de politie blijkbaar weinig doen. In ieder geval trekt ze zich per direct terug als kandidaat prinses 2025. “Ik heb geen andere keuze, want ik vertrouw Wesley niet meer”, aldus Heidi. “Carnaval zou een leuk avontuur moeten zijn en dat is het al een tijd niet meer.”

We contacteerden ook kandidaat prins Wesley Noë, die volledig uit de lucht valt. “U overvalt me met dit nieuws. Ik geef toe dat ik financieel enkele persoonlijke problemen heb. Maar verder weet ik echt nergens van. Ik ga sowieso verder als prins.” (GGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier