“Ik miste iets na de schooluren”: Na haar burn-out geeft kleuterjuf en mama Stefanie Laenens nu ook kinderworkshops in Koksijde

Voor de eerste workshop schreven zich ruim 20 kinderen in. “Tijdens de kinderwellness maakten we onze eigen gezichtsmaskers en bruisballen, en ik gaf de kinderen ook een deugddoende massage”, zegt Stefanie Laenens. © gf
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Van massages tot kinderanimatie of zelfs massages óp kinderfeestjes: kleuterleidster en mama Stefanie Laenens combineert het allemaal in haar bijberoep, dat ze samen met haar partner uitoefent onder de noemer ‘PS We Love You’. “Alles wat we doen, doen we uit liefde.”

Stefanie Laenens (35) studeerde voor kleuteronderwijzers en is nu aan de slag in gemeenteschool De Pagaaier in Nieuwpoort. “De drang om ook daarnaast nog iets om handen te hebben, zat altijd al wat in mij”, vertelt ze. “Zo organiseerde ik jaren geleden al ‘Danskriebels’ voor kinderen in de ontmoetingscentra van Oostende, waar ik toen woonde. Daarna studeerde ik nog massagetherapie bij, zodat ik massages en verzorgingen aan huis kon doen. Toen ik mama werd, stonden mijn extra activiteiten even on hold, maar nu is de tijd rijp om die draad weer op te pakken”, stelt Stefanie.

Gezamenlijke zaak

Ondertussen heeft ze immers een nieuwe partner, Paul Van Bockstaele, met wie ze in Wulpen woont. “We vormen een nieuw samengesteld gezin met vier kinderen. De jongste is drie jaar, de anderen zijn negen en tien. Zij helpen ons al wat mee in het huishouden en dat geeft mij nu de tijd om de passie voor het ondernemen opnieuw te laten ontluiken”, verklaart Stefanie. “Onze kinderen zijn natuurlijk mijn testpubliek en inspiratiebron bij uitstek. Paul is daarbij mijn grote motivator, want hij werkte jarenlang als zelfstandig fotograaf in bijberoep. Samen richtten we ‘PS We Love You’ op. ‘PS’ zijn de initialen van onze voornamen. Het tweede deel van de naam slaat dan weer op de liefde voor wat we doen”, klinkt het verder.

“Anders dan in het onderwijs ben ik hier helemaal vrij”

In het geval van Stefanie zijn dat dus enerzijds de massages voor volwassenen, maar anderzijds ook kinderanimatie op feestjes of in de vorm van workshops. “Onlangs gaf ik al zo’n eerste workshop in hotel Soll Cress in Koksijde, waar ook de volgende namiddagen telkens zullen plaatsvinden. Op die wellnessnamiddag kwamen mijn beide interesses trouwens mooi samen, want toen maakten we niet alleen onze eigen bruisballen en gezichtsmaskers, maar gaf ik ook massages aan de kinderen”, lacht ze. “Paul herstelt momenteel van een burn-out en is dus nog niet actief binnen de werking, maar hij zou natuurlijk een mooie fotoreportage van al die activiteiten kunnen voorzien.”

Burn-out

Opmerkelijk is dat ook Stefanie zelf onlangs nog met een burn-out kampte. “De reacties na die eerste workshop waren heel lovend, al krijg ik ook wel dikwijls de bezorgde opmerking of ik nu niet weer te veel hooi op mijn vork neem. Integendeel: ik hou ervan om creatief bezig te zijn met kinderen en haal hier juist energie uit, door een zeker een gemis op te vullen. Zo laad ik mijn spreekwoordelijke batterij dus op”, reageert ze.

Stefanie Laenens en haar partner Paul Van Bockstaele.
Stefanie Laenens en haar partner Paul Van Bockstaele. © gf

“Het grote verschil met mijn job als kleuterjuf is overigens dat je in het onderwijs heel wat doelstellingen moet nastreven, volgens een vast stramien. Hier kan ik daarentegen helemaal mijn eigen ding doen, of activiteiten aanpassen wanneer ik daar zin in heb. Ik geniet van die vrijheid!”

Zomerprogramma

De komende maanden staan onder meer een unicorn-, piraten-, archeologen- en knutselnamiddag op het programma in hotel Soll Cress, telkens voor kinderen van 3 tot 11 jaar. De tieners mogen nog karaokenamiddagen, Milo-kampen, #LikeMe-kampen en escaperooms verwachten. “Naast dit eigen programma kunnen we natuurlijk ook instaan voor de animatie op kinderfeestjes. Dan bieden we verschillende formules en thema’s aan, of stellen we graag een aangepast aanbod samen volgens de leeftijden en interesses”, klinkt het nog.

Meer info vind je op www.psweloveyou.be.