IJsbaan De Piste opent opnieuw de deuren in Kortrijk: “2024 is het jaar van de transitie”

Kenneth Deryckere, vriendin Jill Deloddere en hondje Kastaar op de ijsbaan © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Het ijs van IJsbaan De Piste aan de Gentsesteenweg in Kortrijk is klaar. Enkel de Zamboni-ijsdweilmachine moet nog de laatste gaten, scheuren en sleuven wegwerken. “Vrijdag 20 september gaan we officieel open voor het publiek. Dit weekend kan je discoschaatsen voor slechts 7,50 euro, aan bijna de helft van de normale prijs”, zegt Kenneth Deryckere (39).

IJsbaan De Piste ging in oktober 2019 open onder Kenneth Deryckere. “Van in het begin had ik een duidelijke visie om hier een duurzaam verhaal voor de volgende 20 à 30 jaar uit te bouwen, met een focus op het sportieve luik. We hebben al heel wat hectische jaren achter de rug, corona zit nog in de portefeuille, maar 2024 is het jaar van de transitie.”

De inkomruimte wordt aangepast met extra sanitaire voorzieningen. “Komende maanden werken we ook de bar beneden uit, onze après-schaatsbar. Wie net van de piste komt, kan daar iets nuttigen. Boven de hut komt een terras. Je kan de match ook vanaf daar volgen. Daarnaast wordt de indeling van onze winkel volledig op punt gezet en richten we de overige ruimte naast de ijsbaan in voor off ice training met plaats voor kunstijs, kinesitherapie en een fitnessruimte.”

Dit seizoen komen er ook beurtenkaarten voor publieke momenten om te schaatsen. “Daar was veel vraag naar. Met een beurtenkaart kan je voordeliger komen schaatsen en is het ook onze manier om frequente bezoekers te bedanken.”

Opening IJsbaan De Piste

Na een zomerpauze gaan de deuren van IJsbaan De Piste opnieuw open op vrijdag 20 september. “Het is niet haalbaar om tijdens de zomermaanden open te blijven. Het pand is daarvoor te weinig geïsoleerd en we zouden ons blauw betalen aan elektriciteit. We zijn ook altijd 7 op 7 open, dus in de zomer nemen we wat rust om onze batterijen op te laden”, zegt vriendin Jill Deloddere (29).

Dit weekend kan je in IJsbaan De Piste schaatsen voor 7,50 euro. Op vrijdag van 17 tot 18.30 uur en 19.30 tot 23 uur, op zaterdag van 14 tot 23 uur en op zondag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur. Vanaf volgende week gelden de normale openingsuren. Maandag is IJsbaan De Piste enkel open op reservatie en voor trainingen van hun sportclubs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier