Horeca-uitbaters zetten schouders onder EK-dorp in Ardooie

Ardooie kan dankzij enkele horecamensen het EK op groot scherm volgen. © JM
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Op initiatief van enkele voetbalminnende horeca-uitbaters wordt er ter gelegenheid van het Europees kampioenschap voetbal een EK-dorp ingericht. Daar kun je op groot scherm de wedstrijden van onze Rode Duivels volgen.

Het EK-dorp komt aan de Albertzaal in de Koning Albertstraat. De parking leent er zich uitstekend voor de inrichting. De nu al voetbalgekke horeca-uitbaters zijn Dries en Charlotte van het Bockor Café, Coos van het Hoekske en de verantwoordelijken voor Barthazar.

Het EK begint voor de Belgen in een groepsfase waarin ze drie wedstrijden moeten afwerken. Op maandag 17 juni is er om 18 uur de eerste wedstrijd tegen Slowakije. De tweede wedstrijd volgt op zaterdag 22 juni om 21 uur tegen Roemenië. Op woensdag 26 juni om 18 uur staat de derde en laatste wedstrijd van de Rode Duivels in de groepsfase op het programma. Dan weten we of ze doorstoten naar de achtste finale. Oekraïne is de derde tegenstander.

Groepsfase

“Zolang de Rode Duivels in het tornooi blijven, zal je ze kunnen volgen en aanmoedigen in ons EK-dorp. In elk geval is er de finale op 14 juli om 21 uur. Deze finale zal je eveneens kunnen volgen en hopelijk is die met onze Rode Duivels. Indien de Duivels uitgeschakeld zijn, overwegen we het scherm tot en met de finale toch af te huren. Dat hangt af van de belangstelling”, zegt Charlotte Verbeke van het Bockor Café.

In het EK-dorp kun je de wedstrijden volgen vanop de tribune die er wordt opgesteld en ook aan eten en drank zal er geen gebrek zijn. Je kan er eveneens viptafels huren. In de deelnemende horecazaken kan je de viptafels reserveren. Er zijn verschillende formules mogelijk. De toegang tot het EK-dorp is gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier