Heel veel muziek, een riddering en de Flanders Retro Ride: Meulebeke is klaar voor de Berenfeesten

De feestcommissie met burgemeester en schepenen. (foto Luc)
Luc Bouckhuyt
Luc Bouckhuyt Medewerker KW

De Berenfeesten vinden dit jaar plaats op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juni, op de vernieuwde markt in Meulebeke en in het gemeentelijk park. Naast het grote familiepodium op de Markt is er in het park plaats voor Bère Total. Het wordt een zeer afwisselend muzikaal programma, met tal van optredens voor jong en iets minder jong.

Op vrijdag 28 juni beginnen de Berenfeesten om 16 uur met de tweede editie van Afterwork in het park, waar je de werkweek kunt afsluiten of de vakantie inzetten. DJ Pulp Mixion zorgt voor de leuke muzikale noot.

Op zaterdag 29 juni verlaten de organisatoren het marktplein om in het kasteel Ter Borcht om 16 uur Geert Tallieu als 38ste Ridder in de Orde van de Grote Beer op te nemen, een bekroning voor Meulebekenaren die zich hebben ingezet en zich nog steeds inzetten voor een beter sociaal, cultureel, sportief Meulebeke.

Op zondag 30 juni breekt het feest dan werkelijk los. Tussen 10 en 10.30 uur wordt er op de Markt in Meulebeke de start gegeven voor de tweede editie van de Flanders Retro Ride. Het is een rit op een retrobromfiets, Vespa, Solex, Dax,… De rit is 30 of 70 kilometer lang. Inschrijven kost 7 euro, de dag zelf betaal je 10 euro. In die prijs is inbegrepen: koffie of water bij de start, twee consumpties en een hapje onderweg en een consumptie bij aankomst. Er is gratis pechverhelping onderweg. Voor de eerste 100 inschrijvingen is er een uniek aandenken. Inschrijven via flandersretroride@gmail.com of op 0498 30 95 31.

Kinderdorp

Vanaf 15 uur is er voor de kleinsten speelplezier in het kinderdorp dat op de Markt opgesteld staat. Het familiepodium opent om 15 uur met Raf Violi, de coolste dj van het land. Hij wordt om 16 uur gevolgd door Discobar Joossens ft. MC Spaghetti, een muzikaal project van de broers en dj’s Laurence en Michael Joossens, aangevuld met Koen Crucke als MC Spaghetti. Om 17 uur staat Gene Thomas op het podium. Jaap Reesema treedt aan om 18.15 uur, waarna Maksim Stoianac om 19.45 uur de bühne overneemt. Omstreeks 21.15 uur is het dan de beurt aan Sylver. Dhont & The Hitmen brengen hun muzikale tornado op gang om 23 uur. Zij sluiten het familiepodium af.

Bère Total gaat van start om 14.45 uur met de vijfkoppige formatie Guana. Daarna komen Maïskie Molie (16.30 uur), Püssy Willow (18.45 uur), Bulls on Parade (21 uur), Jamie-Lee & Louis XIV (22 uur), Eva De Roo Ft. Double D. (23 uur) en Nina Black (24 uur) aan bod, en om 01.30 uur sluit DJ Magik de Berenfeesten 2024 af. Vanaf 15 uur zorgen de foodtrucks ervoor dat er geen honger geleden wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier