Fuifzaal Ravelingen 3.0 in Knokke-Heist wint race tegen de tijd

Knokke-Heist kan weer pronken met een pracht van een fuifzaal. © gf
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Het was een gevecht tegen de tijd om de nieuwe Ravelingen afgewerkt te krijgen op de officiële openingsdag. Maar eind goed alles goed. Op de historische site van het oude Koudekerke mag Heist pronken met een pracht van een fuifzaal.

Een kleine twee jaar na de afbraak van de oude Ravelingen is het zover. De nieuwe Ravelingen (een zandbank tussen de Oostendebank en Wenduinebank, red.) is klaar om zijn deuren te openen. “Het plan was voor de zomer, maar de covid-pandemie zorgde voor grote personeels- en leveringsproblemen. Een paar dagen geleden dacht ik nog dat de nieuwe Ravelingen nooit de deadline van vrijdag 22 oktober zou halen”, vertelt schepen Annie Vandenbussche.

In het leegstaande atelier van ijzerhandel Everaert in de Kerkstraat werd in februari 1968 de allereerste Ravelingen geopend

“De eerste Ravelingen stamt nog van voor de fusie. Het was toenmalige directeur van Toerisme Heist, Huib Gobert, die in 1961 de allereerste Cartoonale opstartte en op zoek ging naar een feestzaal. In het leegstaande atelier van ijzerhandel Everaert in de Kerkstraat werd in februari 1968 de allereerste Ravelingen geopend. Twintig jaar later voldeed het zaaltje niet langer aan de noden en onder impuls van wijlen schepen Maxim Willems werd in 1990 besloten om op het Maes-en Boereboomplein een nieuwe Ravelingen te bouwen die in 1992 de deuren opende. Ook de Ravelingen 2.0 werd snel te klein voor de vele activiteiten. Vandaar dat het idee groeide om op een terrein van 2670 m² een nieuwe zaal naast het station van Heist te bouwen. Naast spetterende fuiven zal je in de Ravelingen 3.0 ook terechtkunnen voor allerhande activiteiten van verenigingen, optredens, evenementen, feesten en veel meer. In het duurzaam gebouw is er plaats voor 999 personen waarvan maximaal 860 personen in de grote polyvalente zaal.”

Rondleiding en dj’s

Op vrijdag 22 oktober wordt de nieuwe Ravelingen om 17 uur officieel ingehuldigd. Op zaterdag 23 oktober kunnen de inwoners van Knokke-Heist van 9 tot 13 uur genieten van een vrije rondleiding. Vanaf 21 uur trekken dj’s Wout & PJ, de dj-residents van het Cultuurcentrum Knokke-Heist, het feest op gang met muziek uit de jaren ‘80 tot nu.

Daarna stormt de Nederlandse coverband Daredevils het podium op. Daarna draait dj Bart-Jan Depraetere de leukste hits uit de voorbije 3 decennia. Covid Safe pass + ID verplicht. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier