Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

De organisatoren met de deelnemers waaronder: Bram Opstaele (toerisme en evenementen), Stefaan Lauwereins (Vlass), Joke Dierickx (Wijn aan Zee), Natt Panisara en Fabian Scheidweiler (Madeleine), Tom Dedecker (schepen), Jean-Marie Dedecker, Noëlla Wauters (gemeenteraadslid), Dirk Depoorter (schepen), Mike Willems (Dunas), Evelyn Vandermeersch en Joachim Vanderwal (Kapelle), David Bernaert (Braven Apostel), Petra Vanden Broucke en Hans Vanheste (The Lord), Stijn Roels (Jus de Mer), Valerie Bentein en Xavier Kerckenaere (Kroko), Rosalie Verlinde (toerisme en evenementen), Pieter Van Rompaey (Marquize) en Davy Vermeire (ontwerp campagnebeeld - Verm). Vooraan zitten Tineke Derycke (Vlass), Tatiana en Naomi Batache (Matsbar), Henk Dierendonck (schepen), Natacha Lejaeghere (schepen), Dirk Gilliaert (schepen) en Kelly Ponjaert (Marquize). © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.

“Tijdens Tastoe presenteren lokale restaurants hun signatuurgerechten, terwijl sommeliers en brouwers voor de perfecte begeleidende wijnen en bieren zorgen. Voor de liefhebbers van cocktails en koffie zijn er ook genoeg smakelijke opties. Dit evenement biedt een unieke kans om de rijke smaken van Middelkerke te ontdekken in een prachtige setting aan de kust”, verduidelijkt Rosalie Verlinde diensthoofd toerisme.

Schepen van Toerisme en Evenementen, Tom Dedecker, benadrukt het belang van het evenement: “Onze gastronomie zit al jaren in de lift. We hebben topzaken die mooie punten krijgen in Gault&Millau, eigen brouwers, een topsommelier, verschillende typische signatuurgerechten. Dit moeten we als gemeentebestuur blijven ondersteunen. Een event als Tastoe toont dat wij trots moeten zijn op de kwaliteit die onze horecazaken brengen.”

Praktisch

De toegang tot Tastoe is gratis. Gerechten en dranken kunnen worden gekocht met Tastoe-jetons, verkrijgbaar aan de kassa’s. Herbruikbaar bestek dient aangekocht te worden voor 2,25 euro en kan onbeperkt geruild worden voor proper bestek ter plaatse. Honden zijn niet toegestaan op het evenement.

De openingstijden zijn als volgt: op zaterdag van 11 uur tot middernacht (keuken open tot 21.30 uur) en op zondag van 11 uur tot 20 uur (keuken open tot 18 uur).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier