Duivelsgekte in ’t Madointje: “Hopelijk krijgen we bij de volgende wedstrijden evenveel mensen op de been”

Op de foto zien we een deel van de supporters in ’t Madointje tijdens de rust van België-Slovakije, met ouderraadleden Detlev Quartier, Karen Deglorie, Tiffany Vangheluwe, Frederik Jaques, Jens Legrand, Sien Deburghgraeve, Anyssa D'alleine en Daisy Demey. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De uitslag mocht dan wel tegenvallen, de opkomst en de sfeer zaten wel goed in ’t Madointje tijdens de eerste EK-wedstrijd van de Rode Duivels tegen Slovakije. De ouderraad van de vrije basisschool Madonna blijft dan ook pal achter Romelu Lukaku en co staan doorheen het EK. “Hopelijk krijgen we zaterdag en woensdag evenveel mensen op de been”, zegt Frederik Jaques van de ouderraad.

Het is al voor de derde keer dat de ouderraad van VBS Madonna de wedstrijden van de Rode Duivels op het EK of het WK voetbal toont op groot scherm in ’t Madointje. Ze begonnen ermee in 2021, toen het EK een jaar uitgesteld werd door corona. “Een aantal mensen in de ouderraad was voetbalgek en toen was de Rode Duivelsgekte nog groter dan nu, maar dat kan natuurlijk nog terugkeren”, vertelt Frederik Jaques. “Voor ons is het ook een goeie manier om wat extra geld in het laatje te krijgen voor de school. Je kan als ouderraad veel activiteiten organiseren waar er veel voorbereidingswerk en organisatie in kruipt, terwijl dit relatief gemakkelijk is. Het is ook wel plezant. Het is gezellig om te zien dat je de mensen van de Madonna uit hun huis kan krijgen om samen naar het voetbal te kijken.”

De leden van de ouderraad staan achter de toog en stillen de honger van de fans met hotdogs. “Twee van de drie poulewedstrijden zijn om 18 uur ’s avonds”, vervolgt Frederik. “Dat is een ideaal moment voor de studenten om eens een pauze te pakken tijdens het blokken. Ondertussen kunnen ze ook iets eten én de Rode Duivels aan het werk zien.”

Honderdtal aanwezigen

Maandag was er naar schatting een honderdtal aanwezigen. “We zijn zeker tevreden met de opkomst. Er werd veel gedronken en gegeten. Nochtans leek het nog niet echt te leven onder de mensen. We hopen dat we zaterdag en woensdag minstens even veel volk op de been krijgen. Aangezien de uitslag niet zo denderend was, hebben we maandag op een treffelijk uur kunnen afsluiten. Uiteraard gaan wij verder zolang de Rode Duivels verdergaan”, besluit Frederik Jaques.

Voor de wedstrijd tegen Roemenië op zaterdag 22 juni gaan de deuren van ’t Madointje open om 20 uur. Op woensdag 26 juni speelt België tegen Oekraïne en dan gaan de deuren open om 17.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier