Comité Dwars door Wervik zoekt overnemers voor twee succesvolle loopevents: “We hebben dringend mensen nodig”

Een sfeerfoto tijdens de jongste Zesheuveltjesloop in Kruiseke. © gf
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

In een officiële mededeling doet het Comité Dwars door Wervik een opmerkelijke oproep. “Wij zijn dringend op zoek naar geïnteresseerde mensen of organisaties die de werking en/of de organisatie van ons comité willen versterken of overnemen”, staat het te lezen.

Het gaat om de organisatie van twee succesvolle loopevents, namelijk de Zesheuveltjesloop Kruiseke op vrijdagavond begin juni (laatste editie 250 deelnemers) en de grensoverschrijdende Franco-Belge Run begin juli, waarvan twee weken geleden nog meer dan 500 atleten aan de start stonden.

“De Zesheuveltjesloop zouden we nog wel aankunnen, maar de Franco-Belge Run is een ander paar mouwen”

Gemeenteraadslid Kristof Vandamme behoort samen met zijn buur Koen Verscheure en Brecht Desmet tot de spilfiguren van de organisatie. “We zijn met niet zoveel en is dat het probleem”, zegt Kristof. “Ik werk ondertussen al een tiental jaar mee. De Zesheuveltjesloop zouden we nog wel aankunnen, maar de Franco-Belge Run tijdens Vlaanderen Feest is een ander paar mouwen.”

Traditie van 40 jaar

“Eventuele geïnteresseerden zullen we echter niet voor de leeuwen gooien: we laten niet alleen een zeer gezonde financiële vereniging achter, tevens zullen we met enkele huidige medewerkers onze expertise nog tijdelijk aanbieden. Na onze oproep kwamen er al enkele reacties, onder meer van organisatoren van elders. We hopen alvast dat de mooie traditie van nu al 40 (!) jaar stratenlopen in Wervik behouden blijft.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier