Circus Bumba in Plopsaland De Panne opent binnenkort de deuren: “Alles in thema van het populaire clowntje en zijn vrienden”

Links op de foto zien we de ‘Bumballoon’ en rechts zien we ‘De Dolle Bus’. © DM
Redactie KW

Plopsaland De Panne opent op vrijdag 21 juli de gloednieuwe indoorzone Circus Bumba. Het overdekte themagebied rond Bumba beschikt over vijf attracties, een theater, restaurant, twee horecazaken en een winkel. “En dit allemaal in het thema van het populaire clowntje en zijn vrienden”, belooft Plopsa. Er hangt een prijskaartje aan van 12,5 miljoen euro.

In Plopsaland wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de volledige gethematiseerde zone rond Bumba, namelijk Circus Bumba. De nieuwe indoorzone moet op vrijdag 21 juli officieel haar deuren openen. Naast Mayaland is het al de tweede overdekte ruimte van het pretpark. Met zo’n ‘all weather-attracties’ wil Plopsa inspelen op het wisselvallige weer buiten het hoogseizoen.

Vijf attracties

De nieuwe indoorzone beschikt over vijf attracties. “Met ‘Op Reis Met Bumba’ maak je met een auto een onvergetelijke reis rond de wereld van het kinderfiguurtje”, zegt Sofie Loy van Plopsa. “Maak je klaar voor een avontuur in de jungle en de sneeuw, maak kennis met Bumba’s vriendjes en vriendinnetjes in China en ontdek het leven onder water, in de kosmische ruimte en zoveel meer. In ‘De Dolle Bus’ maak je een dolle rit. Hou je vast aan de takken van de bomen, want ‘De Dolle Bus’ is volledig op hol geslagen.”

“In ‘Bumballoon’ nemen kleurrijke ballonnen je mee doorheen een reis in het circus. Kies jouw favoriete kleur, stap in en geniet van een duizelingwekkend rondje in de lucht. In ‘Tumbi’s Ballenbad’ duik je in het kleurrijkste ballenbad van de circuswereld. Er liggen duizenden ballen je op te wachten om uren in rond te dobberen. In de laatste attractie, ‘Poppa’s Klimtoren’, klim en klauter je naar het hoogste punt. Geniet er van een prachtig uitzicht over het volledige circus. In het minitheater zal er dagelijks een show van Bumba ingepland worden. Het restaurant van ‘Fred Kroket’ maakt plaats voor een nieuwe eetplek in een spiegeltent.” (DM)

Circus Bumba opent officieel op vrijdag 21 juli. Plopsa investeert 12,5 miljoen euro in het project.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier