Céleste (12) als jongste danser van Hypnosis naar het EK

Céleste Coolsaet van Hypnosis trekt naar het EK. © Stefaan Beel
Redactie KW

Dansschool Hypnosis uit Roeselare vaardigt in april maar liefst 20 dansers af naar het EK in Zweden. Eén van hen is Céleste Coolsaet die met haar 12 jaar de jongste deelnemer is. Céleste zit in het zesde leerjaar van de Ark in Oekene, maar veel tijd voor haar schoolwerk heeft ze niet. Ze danst soms meer dan 11 uur per week in Hypnosis en daarnaast doet ze ook aan tumbling bij Elastika.

“Ik dans van mijn twee jaar”, vertelt Céleste. “Eigenlijk was ik te jong om te starten, maar toen ik met mijn mama naar de dansles ging kijken, begonnen mijn handjes te zweten van enthousiasme en lieten ze me toch beginnen.” Vandaag danst Céleste ballet, modern, hiphop en disco. “Disco is mijn favoriete stijl en het is ook met die solo dat ik naar het EK trek. In disco kan je echt helemaal los gaan met je armen en sprongen en dat is heel tof! Mijn grootste werkpunt is mijn afwerking.”

Als één team

Céleste neemt op 13 en 14 april deel aan het EK in Zweden, maar ze doet dat niet alleen. Steve Burggraeve en Sally Peire, coördinator en coach bij Hypnosis, zullen er een team begeleiden van 20 dansers. “Team Felicity (Chelsy Larnou, Amélie Billiet, Jarne Verstraete, Kircke Debavelaere, Jade Den Baes, Amber Bourdrez en Kiara Lambert) en Team Infinity (Rachelle Decancq, Milla Schaubroeck, Lore Theuninck, Katoo Bostyn, Dièm Adyns, Aure Hallal, Dore Schaubroeck en Babet Vuylsteke) brengen een groepschoreo disco.”

“Ook het showjazzteam Elektra werd geselecteerd met daarin Chelsy Larnou, Amélie Billiet, Kircke Debavelaere, Jade Den Baes, Amber Boudrez, Kiara Lambert, Rachelle Decancq, Lore Theuninck, Katoo Bostyn, Dièm Adyns, Aure Hallal, Katie Knowles, Lize Devos, Eowyn Horré, Yana Vanderheere en Mira Declercq. Daarnaast dansen veel meisjes nog een solo of duo”, licht Steve toe.

“Het is heel spannend en ik ben wel een beetje zenuwachtig. Ik zal de komende weken nog heel wat extra uurtjes moeten trainen om mijn solo te perfectioneren”, besluit Céleste Coolsaet.

(Lieve Coffyn)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier