Zomerbar De Lounge opent de deuren langs de Leie in Harelbeke

Laurens Vermeulen en Kristof Van Eekelen nodigen je graag uit in hun zomerbar. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 21 juni opent de zomerbar ‘De Lounge, To Relax And Watch The Boatjes’ aan de Vrijdomkaai in Harelbeke. Een initiatief van kompanen Kristof Van Eekelen (42) en Laurens Vermeulen (29) van Wijnbar Vevino.

“Dit zomerconcept zorgt voor rust, ontspanning en beleving in een mooi kader langs de Leie”, luidt het bij initiatiefnemers Laurens Vermeulen en Kristof Van Eekelen. Voor de kinderen is er een springkasteel en kleine speeltuigen en later komen er meerdere al dan niet muzikale activiteiten. De bijtitel van De Lounge ‘To Relax And Watch The Boatjes’ is van de hand van Kristof. “Ik hou van een subtiele en ludieke woordspeling zo nu en dan (lacht).”

Kristof stond eerder beroepshalve in voor de technische ondersteuning van evenementen, maar schakelde vorig jaar over op horeca. Laurens genoot een opleiding slager/spekslager en kreeg de horecamicrobe al vroeg mee. “Het zit in de familie. Ik heb 15 jaar gewerkt als traiteur en werkte ook in het nachtleven”, vertelt Laurens. “Met dit zomerconcept streven we ernaar kwaliteit en sfeer aan te bieden met een drankje en een verfijnd hapje en een mooi decor.”

Tapas en wijn

De zomerbar is gelegen langs de Vrijdomkaai onder de bomen en langs de Leie, schuin tegenover de Wijnbar Vevino. “We hebben een toog van 10 meter lang met plaatsen om neer te zitten. Onze bieren worden getapt aan een speciale tap buiten. Er is ook een houten vloer. Het kader van de zomerbar werd gedaan met bamboe en groen en gemakkelijke, gestoffeerde zitmeubels met kussens”, vertelt Kristof.

“We geven ook tapas, eigenlijk meer verfijnde hapjes, en hier komt mijn ervaring als charcutier boven (lacht). Alles met speciale kruiden en aangepaste sausjes”, vertelt Laurens. “Die zullen kunnen gegeten worden in een exclusieve luxe eetcontainer op het terras zelf”, zegt Kristof die nog een tipje van de sluier oplicht. “We hebben een frisse wijn ontdekt in de kelders van Chartreux. We gaan die ook presenteren.”

Het terras is 350 vierkante meter groot en telt 150 plaatsen. “We zijn ook van plan om de komende weken enkele leuke activiteiten te organiseren voor groot en klein.” De zomerbar blijft open tot 8 september.