Joyce van café Mandeldaele blaast Emelgem Kermis nieuw leven in: “Foorkramen op het plein voor de kerk”

Joyce Naeyaert en haar steun en toeverlaat Lieven Vandermeersch. © foto a/WVS
Wouter Vander Stricht

Op 11, 12 en 13 oktober is er kermis in Emelgem. En dat dankzij Joyce Naeyaert van café Mandeldaele die de oude traditie nieuw leven in blies. “Het is ook het verkiezingsweekend, we verwachten veel volk.”

Sinds 3 augustus is het een jaar dat Joyce Naeyaert en Lieven Vandermeersch café Mandeldaele lieten heropleven. En dat zal Emelgem geweten hebben. Want nu pakken ze ook uit met Emelgem Kermis in het weekend van 11, 12 en 13 oktober. “Vroeger zijn hier nog de Half Oestfeesten en Peer Ommegang geweest. Maar een kermis was er de jongste jaren niet meer, daar wilde ik verandering in brengen”, zegt Joyce. Ze kreeg de goedkeuring van de stadsdiensten en contacteerde ook heel wat foorkramers. “Een schiet- en een viskraam hebben we, net als ballenkraam. Er zijn twee draaimolens voor de kleinsten, eentje met zweefstoeltjes en een met vliegertjes. En er komt een oliebollenkraam.”

Vleesdarts

De kermis zal vrijdag om 18 uur openen, zaterdag vanaf 13 uur en zondag om 10 uur. Naast het kermisgebeuren op het plein voor de kerk organiseert Joyce in café Mandeldaele ook heel wat activiteiten. “Op vrijdag is er in het café karaoke, in de zaal houdt onze dartsclub een vleesdartstornooi. Elke deelnemer krijgt sowieso een kilogram vlees (kaasburgers), de beste drie uit de A- en B-reeks krijgen ook nog een extera prijs.”

Op zaterdag is er de foute party in het café. “Wie ‘fout verkleed’ komt, krijgt een gratis cocktail.” Op zondag zijn we met de verkiezingen al open op om 8 uur, in onze zaal plaatsen we een springkasteel, en zal er kindergrime en kinderanimatie zijn.

Maar ook later dit jaar staat er nog heel wat te doen in café Mandeldaele. Op zaterdag 23 november is er een Comedy Night met Bert Gabriëls, Jermey Baltii en Seb C. Op zondag 1 december om 16 uur komt de sint op bezoek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier