In totaal opnieuw 23 zomerbars in regio Roeselare met vijf nieuwkomers (ontdek ze hier)

Guus Neirinck en zijn vriendin Yasmine Mercier zorgen ervoor dat je zomers kan genieten bij de struisvogels. © WMe by Wouter Meeus
Wouter Vander Stricht

De zomerbars in de regio openen stilaan de de deuren, sommige van hen doen dat wat vroeger omwille van het EK voetbal. Maar ook in de zomerbars waar geen voetbal getoond wordt, kijken ze reikhalzend uit naar wat beter weer. Met Bardos (Ardooie), Bar N’Tram (Oostnieuwkerke), TikiBar (Meulebeke), De Traagheid (Tielt) en Bar’Linni (Ingelmunster) zijn er vijf nieuwe eenden in de bijt.

Heel wat zomerbars zijn ondertussen een vaste waarde geworden. Ze hebben ook allen een Facebookpagina waarop je de openingsmomenten kan vinden. Opvallend is dat er ook heel wat wat eerder opengaan – meer bepaald op vrijdag 14 juni – wegens de start van het EK voetbal.

Groot-Staden is koploper met maar liefst vier zomerbars

Nog opvallend is misschien dat (groot-)Staden met vier zomerbars de sterkhouder is. Bar Hazart (Oostnieuwkerke) is er voor de vierde keer, het eerste jaar als Bar Collie. Nu wordt het ook een heus EK-dorp. Lerarenkoppel Steven en Annelies openen in Staden voor het tweede jaar de Pullevullerie in hun achtertuin. Open Huis (Schone Schaapjes) in Staden opent de pop-up restobar enkele avonden tussen 9 en 18 augustus. Nieuw is de Bar N’Tram bij café De Oude Tramstatie in Oostnieuwkerke, ook die start op 14 juni en zet in op het EK.

Beproefd concept

Ook in Ledegem zijn er opnieuw drie zomerbars. Summerlake (11 juli tot 18 augustus) heeft op de vroegere stek van het Kleine Meer al een beproefd concept gevonden. ‘t Kafkot (bij de Cycloon) in Ledegem wisselt van winter- naar zomerbar en zet de congé in op 19 juli. Bar Silo wat verderop langs de ‘tramroute’ is ondertussen ook een eventlocatie geworden, maar is van 12 juli tot 18 augustus ook gewoon weer zomerbar.

In Moorslede kun je nog op twee locaties terecht, bij Farmbar Bruwershof in Dadizele waar er opnieuw ook optredens zijn, onder meer op de openingsavond op vrijdag 28 juni. Spring(k) en Drink in Moorslede doet de naam weer alle eer aan en is nog uitgebreid met een hinderissenparcours en enkele pannaveldjes.

Zomerstek op Cringhene in Gits krijgt nog een uitbreiding met ‘Stek’ waar je culinaire hoogstandjes kan beleven. Bar Valhalla in Hooglede is nu geopend tot 28 juli, trekt er dan even tussenuit om terug te keren vanaf 20 september. Er zijn optredens en… nieuwe biertjes. De Vaarbar (zie hiernaast) in Roeselare is aan een tweede editie toe.

Bardos en TikiBar

In Ingelmunster opent Kaat Neerinck al voor de vijfde keer haar Smoothiekarreke. Ingelmunster heeft er Bar’Linni (zie hieronder) nog een tweede zomerbar bij. Trekken we richting Tielt via Oostrozebeke, dan vinden we daar het Voldershof, in Tielt zelf pakt De Traagheid met een zomerbar uit, is Tilte de nieuwe naam voor de (bestaande) zomerbar achter El Parador en is Bar Volaré bij de struisvogelkwekerij in Aarsele al een hit geworden. Net over de grens in Dentergem is de Sint-Annakapel een trekpleister geworden. Van 28 tot juni tot 8 september kun je er van donderdag tot en met zondag van 14 tot 22.30 uur terecht om te genieten van de prachtige vergezichten.

In Wingene opent TerrAcquila, van Tennisclub Acquila, het zomers terras met voetbalbeleving, Ter Couttere (Zwevezele) opent voor het tweede jaar de poorten van de historische hoeve.

Verder zijn ook nog Bardos in Ardooie en TikiBar bij café ‘t Voske in Marialoop (Meulebeke) nieuw. Over beide nieuwe zaken lees je ook verderop in deze krant.

Ook zes zomerbars verdwenen en dit jaar géén zomerbar in Izegem

Net als vorig jaren zijn er ook wat zomerbars die niet meer opengaan. In totaal zelfs zes, waarvan drie in Roeselare. Rodenbach Zomerbar bij de brouwerij is nu wat ‘overbodig’ gezien er met Het Foederhuis een permanente horecazaak is gevestigd. Kaaibar aan de Kop van de Vaart en Bar-A-Grys in Park Rodenbach krijgen geen nieuwe editie.

De vriendinnen van Les Copines in Ardooie hielden het bij één jaartje en ook in het Dadipark in Dadizele dit keer geen – op kinderen gerichte – zomerbar. Opvallend is dat Izegem, waar op een bepaald moment meerdere zomerbars waren, er nu helemaal geen meer heeft nu Summer@Skybar niet meer de bovenste verdieping van de Skylinetoren inneemt.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier