Café‘t Bloemgat pakt uit met Oktoberfest in weide achter café: “Koeien moeten voor eventjes verhuizen”

Julie Velghe en haar man Michael Devos in de beoogde klederdracht voor het Oktoberfest, op de foto rechts de weide waar de tent zal komen.

Het eerste Oktoberfest, voorzien voor 31 oktober, achter café ‘t Bloemgat was al uitverkocht. “Maar we gaan een grotere tent plaatsen, zo kan er nog 100 man extra binnen.”

Stil zitten is er voor Julie Velghe niet bij. Sinds ze 2,5 jaar geleden café ‘t Bloemgat in Ardooie, pal op de grens met Emelgem en Meulebeke, nieuw leven in blies is het een pleisterplaats voor jong en iets ouder. Dat divers publiek wil ze ook aanspreken met het eerste Oktoberfest. “We kozen voor donderdag 31 oktober als datum, de dag nadien hebben de meeste mensen vrij. Vorig jaar lanceerden we een Halloweenparty, nu wilde ik eens iets anders doen.”

Die avond zal het café ook gesloten blijven. “In de weide achter het café, waar nu nog koeien grazen, komt er een tent van 25 op 25 meter. De koeien moeten dus even verhuizen. Een grotere tent dan aanvankelijk gedacht. Want de 300 kaarten vlogen al de deur uit. We vragen slechts 5 euro toegangsprijs, maar we willen zeker zijn dat iedereen een plaatsje heeft. We voorzien een centraal podium met daarrond zoals de traditie het wil lange tafels. Er zijn grote groepen die komen, maar ook gewoon mensen als koppel. Die schuiven dan wel ergens aan.”

“De oudste klant die een kaart kocht is 76 jaar”

Bier wordt er verkocht in glazen van 1 liter, je kan kannen bier kopen om bij te vullen. “Om 17 uur gaan de deuren open, om 18 uur treedt Marino Punk op, om 20.30 uur komen de Verbiestieboys uit Pittem en dj Dennis Wallaert maakt het feestje compleet. Er is ook een ‘speaker’ die de avond begeleidt. “Zo zou het wel kunnen dat iemand die niet in de juiste klederdracht opdaagt, een extra opdrachtje mag doen. Maar het is natuurlijk de bedoeling dat iedereen zijn Lederhosen & Dirndls aantrekt. Het is echt voor alle leeftijden, de oudste klant die een kaart kocht is 76 jaar.”

Ondertussen gaan de bouwwerken verder. Er komt een zaaltje naast het café en nieuw saintair.

Kaarten te verkrijgen in café ‘t Bloemgat. Enkel in voorverkoop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier