BK beerpong in recordtempo volzet: “Deelnemers uit heel België zakken af naar Lichtervelde”

Op zaterdag 7 september weten we wie zich de nieuwe Belgische kampioen beerpong mag noemen. © Foto Kurt
Jenka Watteny
Jenka Watteny Medewerker

Het BK beerpong op het festival Beats’n Bots in Lichtervelde was in een recordtempo uitverkocht. De inschrijvingen startten op Vaderdag en paar dagen later telt de organisatie 256 deelnemers uit 48 steden en gemeenten uit heel België.

“Met 256 deelnemers zijn we de grootste competitie in België”, vertellen de organisatoren. Het Belgisch kampioenschap beerpong trekt een groot publiek aan: jong en oud, ervaren spelers en nieuwkomers, gewone supporters en sportliefhebbers. “De populariteit van het BK komt doordat het gekoppeld is aan het familie- en muziekfestival Beats n’ Bots. We merken dat er een fijne kruisbestuiving is tussen het publiek van het festival en het Belgisch kampioenschap zelf”, zegt medeorganisator Victor Schellens. “De twee versterken elkaar.”

Vijfde festivaleditie Beats n’ Bots

Wie niet op tijd was om in te schrijven, kan toch nog meegenieten van het festival Beats n’ Bots, met tal van dj’s, attracties, een zomerbar met livemuziek, foodtrucks en entertainment. “Beats n’ Bots is inmiddels aan zijn vijfde festivaleditie toe. In Lichtervelde en omstreken is het intussen een traditie geworden.”

Officieel Belgisch kampioenschap

“We zijn blij dat de deelnemers terug vanuit verschillende streken komen, waardoor België goed vertegenwoordigd blijft op ons toernooi. Dit jaar verwelkomen we onder andere de Vlaamse, West-Vlaamse en Antwerpse kampioenen in onze competitie. We zijn het festival ooit begonnen als extra activiteit rondom een klein beerpong toernooi. Dat ons concept zo goed zou aanslaan en dat we zo groot zouden worden, hadden we nooit verwacht. Laat staan dat we het officieel Belgisch kampioenschap zouden binnenhalen. Het potentieel om te blijven groeien, is er zeker. We zijn nog lang niet aan het einde van ons Latijn.”

Het festival Beats n’ Bots en het BK beerpong vinden plaats op zaterdag 7 september. Meer info en tickets op www.beatsnbots.be. Beats n’ Bots wordt georganiseerd door Ian Haeghebaert, Kevin Dehullu, Jonas Cortvriendt, Ibe Vinckier, Arthur en Victor Schellens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier