Beroepskleding Landuyt pakt uit met BK werkschoenwerpen

Zaakvoerster Els Landuyt en bediende Stijn Depoortere. © Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Beroepskleding Landuyt pakt op zondag 15 oktober uit met een opmerkelijk Belgisch kampioenschap. In het kader van de opendeurdagen organiseert het familiebedrijf een wedstrijd werkschoenwerpen. “We proberen elk jaar iets leuks te koppelen aan onze opendeurdagen”, zegt zaakvoerster Els Landuyt.

Al meer dan dertig jaar is Beroepskleding Landuyt een begrip in Moorslede en omstreken. Zaakvoerster Els Landuyt nam het bedrijf in 1990 over van haar ouders die zich vooral op de landbouwsector richtten. “Inmiddels verkopen we kledij voor alles wat met werken te maken heeft en dit van kop tot teen”, zegt Els.

Het bedrijf begon aan de overkant van de straat waar de huidige winkel is. “Intussen zijn we langs beide kanten werkzaam. Hier zijn tien mensen aan de slag.” Het bedrijf organiseert elk jaar opendeurdagen en probeert daar altijd iets leuks aan te koppelen. “Een clown, een winterbar of andere animatie. Dit jaar hebben we gekozen voor iets wat we nog nooit deden en organiseren we het Belgisch kampioenschap werkschoenwerpen.”

Onderhands gooien

Op zondag 15 oktober krijgen de deelnemers aan het kampioenschap twee pogingen om een veiligheidsschoen zo ver mogelijk te gooien. “Onderhands, want er zijn ongetwijfeld deelnemers die al een werpmethode voor ogen hebben. Sommigen zouden misschien zelfs de veters gebruiken om toch maar enkele meters verder te gooien”, zegt Stijn Depoortere, de medewerker in het bedrijf die het concept mee bedacht.

Inschrijven voor het Belgisch kampioenschap is mogelijk via de Facebookpagina van het evenement of via de website van het bedrijf. Arjoentje, de animator uit Dadizele, leidt het kampioenschap in goede banen. “We starten om 10 uur. Omstreeks 13 uur is de kampioen bij zowel de heren als de dames bekend. Zij gaan naar huis met de eer en een geschenkbon ter waarde van 250 euro die kan besteed worden aan werkkleding. Met dit ludieke initiatief zetten we onze opendeurdagen en onze winkel nog eens extra in de kijker”, klinkt het nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier