Ansofie en Romy sieren Beachweekend VBC: “In Beveren-Leie, waar beachvolleybal voor mij begon”

Ansofie en Romy nemen deel aan het beachvolleybaltornooi in Beveren-Leie. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

VBC Beveren-Leie organiseert op 29 en 30 juni traditiegetrouw haar Beachweekend. De organisatie heeft een mooi programma samengesteld voor de 16de editie.

Op zaterdag is de jeugd aan zet met de U14 jongens en meisjes, de U16 jongens en meisjes en de U18 meisjes. Op zondag zijn het de seniors dames en heren provinciaal die het opnemen tegen elkaar.

Bij de dames is het uitkijken naar het duo Ansofie De Vriese en Romy Vroman, aangesloten bij Damesvolley Waregem. “Voor mij begon het beachvolleyverhaal zowat 13 jaar geleden toen ik met mijn nichtje Julie Coussens mijn eerste tornooi speelde in… Beveren-Leie”, opent Ansofie (28).

“Beachvolley is voor mij puur fun, een leuke bezigheid na de zaalcompetitie. Het technische aspect is hierin heel belangrijk. Fun, maar ik wil natuurlijk ook winnen, hé. Dat ik dit weekend samen met Romy mag spelen doet me dan ook veel plezier. Dit seizoen veroverde ze in ons eerste jaar nationale een basisplaats. Het was een jaar eerder al duidelijk dat dit eraan zat te komen, en die basisplaats deed ze alle eer aan.”

Langere rally’s

“Ik ben uiteraard heel blij dat ik de kans krijg in de eerste ploeg”, pikt Romy (17) uit Deerlijk in. “Mijn doel is zoveel mogelijk bij te leren. Het niveau op training is heel anders dan een jaar eerder. De rally’s zijn bijvoorbeeld veel langer.”

“Ik ben heel blij dat ik dit weekend met Ansofie aan dit tornooi mag deelnemen. Het is dan ook de bedoeling om nog aan meer tornooien deel te nemen. Een week later staan we ook in Waregem met onze voeten in het zand. Dit is voor de fun. Maar we willen uiteraard zover mogelijk geraken. Halve finale is op papier misschien een realistisch doel”, zegt Romy, die volgend jaar logopedische en audiologische wetenschappen gaat studeren in Gent.

Bekende gezichten

“We kijken alvast uit naar dit tornooi waar we heel wat bekende gezichten tegen het lijf zullen lopen. Ook ploeggenoten Alexandra Boev en Heleen Dedullen vormen een duo”, besluit Ansofie De Vriese uit Wielsbeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier