34 kandidaten willen de ‘Baekelandt Universalis’ worden

De organisatoren van de ‘Baekelandt Universalis’. (foto Frank) © Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

Een Baekelandt-jaar moet voor een deel bestaan uit spannende activiteiten waar de deelnemers absoluut de beste willen zijn. De ‘Baekelandt Universalis’, die zondag 10 maart van start gaat, is daar een voorbeeld van. “34 kandidaten van alle leeftijden zijn ingeschreven en het zijn zo goed als allemaal kandidaten die graag zouden winnen”, zegt Hilde Verhamme van de Cultuurdienst.

“Naar analogie van Homo Universalis op de VRT wilde de jeugdraad vijf jaar geleden al iets gelijkaardigs organiseren, maar het is er toen niet meteen van gekomen. Voor het Baekelandt-jaar hebben we dat idee weer opgepikt en startten we met een werkgroep met mensen uit de vrijetijdsdiensten. De oudste is Karel Geerardyn (74), de jongste Remi Spillebeen (19)”, aldus Hilde Verhamme van de Cultuurdienst.

34 deelnemers is ver boven de verwachtingen van de werkgroep. “De kandidaten zullen aan 22 spelletjes (opdrachten) deelnemen. Die worden in twee zondagen gefilmd door Line Vanhoenacker: 10 en 24 maart. Nu zondag vallen er in de eerste proef al dertien kandidaten af. De rest van de spelletjes valt er telkens iemand af. We gaan dus van 21 kandidaten naar vijf kandidaten in die twee zondagen.”

Vanaf zondag 14 april kan de wedstrijd gevolgd worden op de gemeentelijke Facebook-pagina. Zestien weken lang valt er nog iemand af. De vrijdag van de kermis in augustus strijden dan de vijf overgebleven kandidaten voor de uiteindelijke titel Baekelandt Universalis tijdens de jaarlijkse gratis receptie voor de inwoners.

Deelnemers

De deelnemers zijn Steven Balcaen, Vanessa Buyse, Emmely Buyze, Ilse Casteleyn, Frederik Casteleyn, Marie Coopman, Dieter Dassonville, Sophie Devriese, Laura Declercq, Sara Delaere, Dries Delaere, Jeffrey Delaey, Lieselot Depoortere, Soet Descheemaeker, Hanne Descheemaeker, Joran Descheemaeker, Elien Duyck, Karel Geerardyn, Maxim Hanssens, Jille Holvoet, Yves Maes, Kim Mondy, Hanne Neyrinck, Bjorn Priem, Mathieu Ronse, Lotte Spillebeen, Remi Spillebeen, Stefaan Stragier, Sofie Vanpoucke, Karel Veranneman, Stijn Verbeke, Glenn Vermeersch, Kenny Vermeulen en Jelle Verschaeve. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier