Vrijdag wordt de vader van minister Crevits begraven: amper zes dagen na haar moeder

Een foto uit betere tijden bij de lokale verkiezingen van oktober 2018. Minister Hilde Crevits met haar man Kris Devolder, links haar schoonouders en centraal haar ouders Frans en Jeanny, die zopas in amper een week overleden zijn. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

De uitvaartdienst van Frans Crevits, de vader van Vlaams minister Hilde Crevits, heeft op vrijdag 13 september om 10.30 uur in de Torhoutse Don Boscokerk plaats. Dat is amper zes dagen na de uitvaart van haar moeder Jeanny Muys.

Voor de bekende politica en haar familie is het een bijna niet te harden periode van immens verdriet. In een week tijd je beide ouders aan kanker verliezen, is onwezenlijk. Vader Frans stierf in de nacht volgend op de uitvaartdienst van moeder Jeanny.

Stop de tijd, steel de eeuwigheid

Op de rouwbrief is van elk van de twee achterkleinkinderen van Frans en Jeanny een kleurrijke tekening afgedrukt: eentje van Estée (4,5) en eentje van Theo (2,5). Er staat ook een stukje poëzie bij van de Torhoutse dichteres Anna Crevits, die familie is. “Stop de tijd, steel eeuwigheid”, schrijft ze.

Zowel Frans als zijn vrouw Jeanny zijn 81 jaar geworden. Beiden waren al geruime tijd met pensioen na een jarenlange onderwijscarrière in hun thuisstad Torhout. Jeanny is onderwijzeres geweest aan de vrije basisschool Sint-Vincentius en Frans aan De Oefenschool, waarvan hij ook een tijdlang directeur was, met name van 1987 tot aan zijn pensioen in 2003.

Hilde is hun enige dochter. Ze is getrouwd met Kris Devolder, met wie ze twee getrouwde kinderen heeft, Bram en Soetkin. Bram en zijn vrouw hebben eveneens twee kinderen, Estée en Theo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier