Vriendenkring brandweer organiseert tweede Gullegem on Fire: “Hulpdiensten in de kijker zetten”

Christophe Desmedt, de voorzitter van de vriendenkring (tweede van links) en enkele collega-brandweermannen. © AV
Redactie KW

De vriendenkring brandweer Gullegem organiseert op 6 en 7 juli aan de Dwarsschuur van ‘t Goet te Wynckele de tweede editie van Gullegem on Fire. De spuitgasten maken er een evenement van dat jong en oud moet boeien.

Volgens Christophe Desmedt, voorzitter van de vriendenkring, is het de bedoeling alle hulpdiensten in de kijker te zetten. Iedereen is welkom om op een ontspannen en leuke manier kennis te maken met elkaars werk. Kinderen die ervan dromen om brandweerman te worden, kunnen hun hartje ophalen tussen de interventiewagens en op het springkasteel. Wie wat ouder is, wordt direct aangesproken om bij een hulpdienst aan te sluiten. “Nieuwe medewerkers vinden blijft voor iedere post een moeilijke opgave”, zegt Desmedt. “Wij maken daarom tijd om onze job uitgebreid toe te lichten en te demonstreren.”

Op zaterdag vanaf 18 uur kun je aanschuiven aan een luxe barbecue met zalm, côte à l’os , kipfilet en chipolata à volonté. Volwassenen betalen 30 euro, kinderen 15 euro.

Op zondag begint het spektakel om 10 uur en kun je aan de brandweerstand kijken naar een ladderwagen, een industrieel blusvoertuig uit het Waasland, en een autopomp. Ook de politie Grensleie, het Rode Kruis en de civiele bescherming hebben een wagen mee.

Dertig meter hoog

Er zijn ook demonstraties: aflegsysteem, evacuatie met de ladderwagen, technische bevrijding en simulatie van een autobrand. De MUG-helikopter komt langs voor een korte interventie. De hele namiddag zijn er luchtdopen met een tweede helikopter.

Jongeren kunnen deelnemen aan een estafetteproef, en kandidaat-brandweerlui kunnen dertig meter hoog de brandladder op. Om 18 uur is het familiefeestje gedaan. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier