Vragen bij kostprijs BinckBank Tour in Ardooie

Charlotte Vanhecke, schepen Terry Callens, Linda Devisch, Rob Discart, Jean-Pierre De Backere en burgemeester Karlos Callens slaan de handen in elkaar voor de organisatie van de BinckBank Tour. (foto JCR)
Redactie KW

Kimara Goethals (Samenplus) vroeg op de gemeenteraadszitting aan burgemeester Karlos Callens (Groep 82) wat de organisatie van een rit in de BinckBank Tour nu exact kost aan de gemeente. “De burgemeester gaf exacte cijfers, alleen niet over de inkomsten uit sponsorgelden”, aldus Kimara. “We kunnen toch moeilijk openbaar maken welke sponsor wat betaalt”, reageert de burgemeester.

“Volgens de burgemeester vraagt BinckBank Tour-organisator Golazo 62.500 euro aan de gemeente om een rit in Ardooie te laten aankomen”, zegt Kimara Goethals. “De gemeente voorziet een werkingssubsidie van 11.000 euro, net als voor Koolskamp Koers en de veldrit. Dat bedrag vinden we niet terug in het meerjarenplan. Over de ontvangsten van de sponsors geeft de burgemeester geen afdoend antwoord. Reden: organisator Golazo niet in diskrediet brengen tegenover andere organiserende gemeenten. Maar het gaat wel over gemeentegelden en dan heeft de burger recht op een antwoord vinden we!”

“Een dergelijke wielerwedstrijd hier laten aankomen, zet Ardooie als gemeente in de kijker en ook de Ardooienaar zelf heeft er iets aan als er zo’n evenement in zijn gemeente plaatsvindt”, zegt de burgemeester. “En we kunnen toch moeilijk openbaar maken welke sponsor wat geeft!”

Te weinig nieuw meubilair?

Vrijdag ging de nieuwe vleugel van het gemeentehuis open waar het sociaal huis zijn intrek nam. “Waarom werd daar een groot deel van het oude meubilair teruggeplaatst?”, vroeg Chantal Vande Vyvere (onafhankelijke) zich af. “In een nieuw gebouw oogt oud meubilair niet en ook voor de motivatie van het personeel is dat niet echt bevorderend.”

We kunnen toch moeilijk openbaar maken welke sponsor wat geeft

“Het meubilair is voor 97 procent vernieuwd”, repliceerde Karlos Callens, die eraan toevoegde dat hij altijd als een goede huisvader optreedt en geen geld uitgeeft waar het niet nodig is. Waarop het onafhankelijke raadslid zei dat de burgemeester als verantwoordelijke voor financiën toch niet altijd een goede huisvader is en daarbij verwees naar twee verlieslatende Waterbekfeesten.

Voorzitter Hein Defour vond dat Chantal Vande Vyvere al een afdoend antwoord gekregen had over het hergebruik van de oude kasten. “Over mijn repliek over de ‘goede huisvader’, een gevoelig punt, mocht ik ook niets meer zeggen.”

Testkaravaan

Toen Veerle Dejaeghere (Samenplus) vroeg om de Testkaravaan van de provincie naar Ardooie te halen zodat de inwoners twee weken kunnen proeven van elektrische fietsen en bakfietsen zei Karlos Callens dat hij een soortgelijk systeem op poten zal zetten en het nu niet nodig vond om daarop in te tekenen. (Ivan Balliu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier