Voorwaardelijke boete voor Olympisch kampioene Michèle George uit Oostende

© BELGA
Redactie KW

Eenvoud siert. Dat was het minste wat kon gezegd worden van drievoudig Olympisch kampioene en tweevoudig wereldkampioene Michèle George (44) uit Oostende.

De amazone moest zich voor de Kortrijkse politierechter verantwoorden omdat ze op 26 december vorig jaar in Kortrijk met haar wagen een verplichte rechtsafslag had genegeerd. Volgens het openbaar ministerie betaalde ze haar boete niet waardoor ze werd gedagvaard.

De ellenlange zitting werkte al tal van andere beklaagden op de heupen maar Michèle George bleef rustig en geduldig haar beurt afwachten. De klok had na ruim drie uur zitting al het middaguur overschreden toen het als een van de allerlaatsten aan haar beurt was. “Geen enkel probleem dat ik zo lang moest wachten”, klonk het. “Ik stel me heel klein en nederig op. Ik betaalde eigenlijk de boete wel maar op een verkeerd rekeningnummer. Er is wellicht een fout in mijn administratie geslopen. Ik vertoef ook vaak in het buitenland maar dat is geen excuus.”

De politierechter apprecieerde zoveel nederigheid en geduld wel en legde geen effectieve boete maar een voorwaardelijke minimumboete van 80 euro op. Geduld werd dus beloond voor de amazone die op vandaag in het Waalse Amougies woont en traint.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier