Voormalige spelersbus KSV Diksmuide duikt op in… Noord-Duitsland

De voormalige bus van KSV Diksmuide werd gespot in Noord-Duitsland. De bus is nog steeds voorzien van de originele belettering en reclame. © GF
Redactie KW

Op de wegen van het eiland Rügen, in het uiterste noorden van Duitsland, werd een opvallend voertuig gespot: een voormalige spelersbus van voetbalclub KSV Diksmuide, nu uitgerust met Duitse nummerplaten uit Landkreis Diepholz in Nedersaksen. De bus is nog steeds voorzien van de originele belettering en reclame.

De bus trok de aandacht van een vakantieganger en wekte enige verwondering op. Het gaat om een voertuig dat in 2022 werd verkocht. “We waren destijds de eigenaar van deze bus, die zowel werd ingezet voor schoolvervoer als voor het vervoer van de spelers van KSV Diksmuide en Famkes Merkem”, vertelt Erik Becuwe, zaakvoerder van het Diksmuidse busbedrijf Avanti-Cars. “In 2022 hebben we het voertuig verkocht aan een Duitse particulier. Hij had plannen om de bus om te bouwen tot een camper of woonbus, maar het lijkt erop dat hij tot op heden de stickers nog niet van de carrosserie heeft verwijderd.”

Het is niet ongebruikelijk dat voormalige bedrijfsvoertuigen na hun verkoop in België met hun originele belettering of bestickering elders in het buitenland opduiken. “We zien vaak dat bijvoorbeeld Belgische bussen in Afrikaanse landen rondrijden met nog steeds de originele reclame erop, wat soms tot grappige situaties leidt”, voegt Becuwe toe.

Een leuk detail: het design van de bus werd ontworpen door Karl Vannieuwkerke, de huidige ondervoorzitter van de fusieclub KV Diksmuide Oostende (KVDO). (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier