Volle kerk geniet van hoedenspektakel Chapeau XXIV: “Meerwaarde voor start van de Waregem Koerse Feesten”

De kleurrijke hoedenshow smaakt volgens de vele bezoekers naar meer. © LV
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

De Waregem Koerse Feesten hadden dit jaar een gloednieuw concept in petto. Samen met bezieler Marijke Vantieghem werd vrijdagmiddag een kleurrijke hoedenshow en -verkoop georganiseerd in de centrale kerk. Chapeau XXIV smaakt volgens de vele bezoekers naar meer.

‘t Is den hoed die ’t em doet. Twintig mannequins toonden vanaf 14.30 uur op de rode loper tientallen exemplaren van zes ontwerpers uit België en Nederland. Hoedenaarde was ook van de partij. Dj So-Fiesta en operazanger Andrei Lugovski zorgden voor de muzikale omkadering. Ook kunstenaars Isabelle Bossuyt, Veerle Devos en Nina Verhelst maakten deel uit van Chapeau XXIV.

Rond 16 uur was de show afgelopen en kon je een hoed kopen bij de deelnemende ontwerpers. De reacties op het gloednieuwe spektakel zijn erg positief. “Dit is een heel leuk initiatief, zeker met de muziek erbij. Dit mag een vaste waarde worden, het is een grote meerwaarde voor de start van de Waregem Koerse Feesten”, klinkt het.

“Terug mode”

Ook voormalig koster-organist Arnold Vandenbogaerde was van de partij. “Het was een prachtige show. Het is onvoorstelbaar hoeveel hoeden er bestaan. En de muziek in de kerk was prachtig”, vertelt hij. Ontwerper Joke Carels van Lydie & Lucienne uit Gent reageert eveneens tevreden. “We zijn dankbaar voor dit initiatief van Marijke. Hoeden leken een beetje te verdwijnen, maar komen zeker terug. Er is sinds corona weer meer aandacht voor.”

“Het is ook leuk om op deze manier onze ambacht in de kijker te plaatsen. Hoeden worden terug mode. Een hoed brengt persoonlijkheid naar buiten en is een accessoire die je outfit afmaakt.”

Marijke Vantieghem genoot van de lovende reacties. “Ik ben zeer content, er waren zelfs verschillende aanwezigen van buiten Waregem. Chapeau XXIV is geslaagd, en nu de kerk opruimen.”

Alle info over de feesten vind je op www.waregem.be/koersefeesten/waregem-koerse-feesten-2024.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier