Vol Kursaal tijdens jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in Oostende

Naar schatting zakten enkele duizend inwoners zondagochtend af naar het Kursaal. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Heel wat inwoners van Oostende waren zondagmorgen op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de stad in het Kursaal. Daar blikte burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) terug op voorbije projecten, maar ook op projecten die nog op het programma staan.

Naar schatting zakten enkele duizend inwoners zondagochtend af naar het Kursaal. Daar werd geklonken op het nieuwe jaar 2024. De burgemeester plaatste enkele projecten van de voorbije jaren in de spotlights zoals de oprichting van een Veilig Huis in de stad, het eengemaakt ziekenhuis AZ Oostende, het reddingsplan voor het Thermae Palace en een verkeersveilige stad.

Verder werd ook vooruitgeblikt op projecten die op til staan. Zo werd de nieuwe concert- en fuifzaal in het Bosjoenk vernoemd, komen er nieuwe gebouwen voor Wiegelid en Schaperye, krijgen de baseball-, American football-, en cricketverenigingen een nieuw clubgebouw en zijn er de verbouwingen aan het Kursaal. Verder liet de burgemeester weten dat er binnenkort een nieuwe burgerbevraging komt. En na de hele speech werd er getoast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier