Beide organisaties krijgen daarvoor de steun van Frederik Chanterie (algemeen directeur Jan Yperman Ziekenhuis) en Peter Lauwyck (bestuurder en directeur Sint Andriesziekenhuis Tielt). "Indien de nodige voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden, is het perfect mogelijk om te werken. Alleen zo houden we onze samenleving intact", zeggen Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen en Jan Libeer, algemeen directeur van Confederatie Bouw West-Vlaanderen.

"We vangen bij onze ondernemingen steeds meer signalen op dat medewerkers simpelweg niet meer komen opdagen. Dit hypothekeert de continuïteit van onze ondernemingen én onze samenleving."

Respect voor wie economie in gang wil houden

De twee ziekenhuisdirecteurs pleiten ervoor om de maatregelen van de overheid strikt op te volgen, maar geen individueel opbod te creëren. "Wie ziek is, blijft thuis. Wie kan werken, blijft aan de slag en natuurlijk met respect voor de gezondheidsmaatregelen en sociale afstandsvoorschriften. Op die manier steunt men ook het zorgpersoneel dat wel aan het werk moet blijven én dat godzijdank ook doet."

"Het is onze plicht om de zorg voor zieke mensen draaiende te houden, maar laat ons ook respect hebben voor de mensen die onze economie in gang willen houden. Alleen door samenwerking kunnen we deze crisis overbruggen."

Bert Mons en Jan Libeer onderstrepen die visie. "We hebben het grootste respect voor de zorgsector en hun ongeziene vastberadenheid om dit virus te overwinnen. Maar achter deze frontlijn zijn er ook heel wat ondernemingen die onze economie in gang willen houden. Gezonde medewerkers zijn hiervoor een belangrijke motor."

Beide organisaties krijgen daarvoor de steun van Frederik Chanterie (algemeen directeur Jan Yperman Ziekenhuis) en Peter Lauwyck (bestuurder en directeur Sint Andriesziekenhuis Tielt). "Indien de nodige voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden, is het perfect mogelijk om te werken. Alleen zo houden we onze samenleving intact", zeggen Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen en Jan Libeer, algemeen directeur van Confederatie Bouw West-Vlaanderen."We vangen bij onze ondernemingen steeds meer signalen op dat medewerkers simpelweg niet meer komen opdagen. Dit hypothekeert de continuïteit van onze ondernemingen én onze samenleving." De twee ziekenhuisdirecteurs pleiten ervoor om de maatregelen van de overheid strikt op te volgen, maar geen individueel opbod te creëren. "Wie ziek is, blijft thuis. Wie kan werken, blijft aan de slag en natuurlijk met respect voor de gezondheidsmaatregelen en sociale afstandsvoorschriften. Op die manier steunt men ook het zorgpersoneel dat wel aan het werk moet blijven én dat godzijdank ook doet.""Het is onze plicht om de zorg voor zieke mensen draaiende te houden, maar laat ons ook respect hebben voor de mensen die onze economie in gang willen houden. Alleen door samenwerking kunnen we deze crisis overbruggen."Bert Mons en Jan Libeer onderstrepen die visie. "We hebben het grootste respect voor de zorgsector en hun ongeziene vastberadenheid om dit virus te overwinnen. Maar achter deze frontlijn zijn er ook heel wat ondernemingen die onze economie in gang willen houden. Gezonde medewerkers zijn hiervoor een belangrijke motor."