Vogelverschrikkers palmen Den Hoorn weer in

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Net als vorig jaar zorgt het coronavirus voor een aangepast programma van Den Hoorn kermis. De klassieke vogelverschrikkers en de fotowedstrijd zijn er weer, maar nieuw is dat er op zoek gegaan wordt naar de lekkerste taart van het dorp.

Hendrik Demol en Rita Van Laecke van Feestcomité Den Hoorn laten zich door het coronavirus niet ontmoedigen. Hoewel een kermis met veel volk bij elkaar niet mogelijk is, hebben ze toch weer een leuk programma in elkaar gebokst. Net zoals bij de vorige edities staat Den Hoorn opnieuw vol met leuke, grappige of soms ook echt schrikwekkende vogelverschrikkers. “Dit jaar koppelen we geen wedstrijd aan de vogelverschrikkers”, zegt Rita Van Laecke. “Ze zijn allemaal mooi en de makers ervan krijgen nadien dan ook allemaal een cadeautje. En natuurlijk worden alle vogelverschrikkers weer op foto gezet.”

Ook de fotozoektocht komt terug. Die hebben de organisatoren op vraag van de deelnemers wel iets moeilijker gemaakt en ook wat uitgebreid zodat het iets langer zoeken is om de locaties waar de 32 foto’s genomen zijn terug te vinden. “De schiftingsvraag is welke temperatuur er gemeten wordt op de thermometer buiten op het terras van Hendrik Demol in de Hoornstraat. De formulieren moeten binnen zijn tegen 23 mei om 12 uur”, gaat Rita verder.

“Helemaal nieuw is de bakwedstrijd ‘Bake off Rita’. “Iedereen kan een taart binnenbrengen op zaterdag 22 mei tussen 16 en 17 uur in de vrije basisschool Sint-Rita. Bedoeling is dat een eerste jury van drie personen een stukje taart proeft en dat er vijf taarten worden geselecteerd. De mensen die hun taart die avond niet terugkrijgen, weten meteen dat ze tot de vijf beste behoren. Uit die vijf taarten worden op zondag door een nieuwe jury de drie winnende taarten gekozen die dus een speciaal Bake off Rita cadeau krijgen. Alle anderen krijgen de sticker, met mooie tekening van de hand van mijn zoon Marty, als aandenken aan hun deelname. Voor alle duidelijkheid: het gaat er vooral om dat er lekkere taarten gebakken worden. Hoe ze eruitzien is minder belangrijk en daar wordt niet specifiek op gejureerd. De taarten worden overigens geschonken aan het woonzorgcentrum Huyze Den Hoorn.”

Meer info: rvl@telenet.be en www.facebook.com/feestcomiteDenHoorn

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier