Vivendo ziet af van sociale flats in De Mispelaar in Assebroek
De Stad Brugge ziet af van het vergunnen van bouwprojecten in natte gebieden. “Er is sprake van voortschrijdend inzicht. Wie er nog steeds niet overtuigd is dat de klimaatverandering onze regio raakt, is ziende blind”, zei gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) maandagavond tijdens de gemeenteraad.
Brugge zal aangekochte gronden langs de Blankenbergse Dijk inrichten als natuurrijke oneffen vochtige poldergraslanden die aansluiten op oudlandpolders. “Er wordt landschap beoogd met graslanden, rietkragen, sloten en poelen die een belangrijke broed- en overwinteringsplaats voor vogels vormen”, legt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD) uit.
Watergevoelig
Dit dossier was voor raadslid Pol Van Den Driessche een gedroomde aanleiding om van het Brugs stadsbestuur te vernemen hoe ze andere watergevoelige gebieden wil aanpakken. Hij verwees naar bouwprojecten in De Mispelaar en de Sint-Trudostraat in Assebroek, de Sint-Lenaertstraat in Dudzele en de Zandwegemolen in Sint-Pieters.
Uit het antwoord van urbanisatieschepen Franky Demon (CD&V) blijkt dat de sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo niet langer meer flats wil bouwen in De Mispelaar: “Er is geen dossier meer.”
Tot grote opluchting van Pol Van Den Driessche en de buurtbewoners. De verkaveling in de Sint-Trudostraat werd bijgestuurd, de plannen voor appartementen in de Sint-Lenardstraat in Dudzele staan on hold en het dossier van de Zandwegemolen zit bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.
Beroep
In laatstgenoemd dossier weigerde Brugge een omgevingsvergunning af te leveren voor kantoren, de bouwheer trok naar de deputatie die wel een vergunning gaf. Maar ook daartegen zijn buurtbewoners en natuurverenigingen in beroep gegaan.
Kortom: (voorlopig) wordt er in Brugse watergevoelige zones niet meer gebouwd.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier