Visit West-Vlaanderen en Xavier Taveirne lanceren nieuwe podwalks

Xavier Taveirne neemt je mee als gids door het West-Vlaamse wandellandschap. © Perskring Oostende
Lara Merlevede
Lara Merlevede Reporter

Visit West-Vlaanderen heeft de eerste van vier podwalks gelanceerd. De podwalks zijn tot stand gekomen in samenwerking met Xavier Taveirne, voormalig VRT nieuwsanker en radiomaker bij Radio 2. De audioverhalen gidsen je mee langs verschillende wandelroutes in West-Vlaanderen en kunnen worden beluisterd voor of tijdens het wandelen.

Elke aflevering wordt geleid door Xavier Taveirne, zelf een rasechte West-Vlaming. Hij neemt luisteraars mee naar een West-Vlaamse wandelroute terwijl hij in gesprek gaat met een lokale gast die veel weet over de route en de regio.

Unieke wandelroutes

De podwalks van Visit West-Vlaanderen onthullen de charme en schoonheid van vier unieke wandelroutes verspreid over West-Vlaanderen: de Ryckeveldewandelroute in het Brugse Ommeland, de Sint-Idesbald Erfgoedwandelroute aan de Kust, de Palingbeekwandelroute in de Westhoek en de Streuvelswandelroute in de Leiestreek. De vier wandelroutes zijn bewegwijzerd door Westtoer en beschikbaar op de website van Visit West-Vlaanderen.

“De samenwerking met Xavier Taveirne en de lancering van deze podwalks bieden een unieke kans voor zowel lokale bewoners als bezoekers om West-Vlaanderen op een bijzondere manier te ontdekken. We zijn enthousiast om deze prachtige regio te delen en mensen in staat te stellen de verborgen juweeltjes van West-Vlaanderen te ontdekken”, vertelt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Elke woensdag van april 2024 wordt er een nieuwe aflevering gelanceerd op de site van Visit West-Vlaanderen:

  • Woensdag 3 april: De verhalen van domein Ryckevelde
  • Woensdag 10 april: Ontdek Paul Delvaux op de Sint-Idesbald Erfgoedwandelroute
  • Woensdag 17 april: Palingbeek als strijdtoneel tijdens WOI op de Palingbeekwandelroute
  • Woensdag 24 april: Een hedendaagse kijk op Stijn Streuvels tijdens de Streuvelswandelroute

Meer info kan je vinden op www.visitwestvlaanderen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier