Vijfse Chiro geniet na van warm kamp

De volwassen begeleiders Els Lambrecht, Leen Lagrainge, Frank Debode en Arne Baart hebben niets dan lof voor de inzet van de leiding tijdens het kamp. © IVD
Redactie KW

Chiro Oetsjiekoetsjie beleefde tien onvergetelijke dagen op kamp in de prachtige omgeving van Tessenderlo. Het centrale thema dit jaar was Sjakie en de chocoladefabriek.

“Onze kampplaats was in de onmiddellijke omgeving van de Paalse Plas en op de warmste dagen betekende dat toch wel een luxe omdat wij op dat domein konden gaan zwemmen”, vertelt Els Lambrecht, een van de volwassen begeleiders.

Aangepast menu

“Op de kampplaats zelf werd ook voor de nodige verkoeling gezorgd in een zelf gesjord zwembad en met talrijke waterspelen op een zeildoek. De kookploeg paste uiteraard het menu aan met meer koude groenten, watermeloen als dessert en een voorraad appelsapijsjes in de diepvriezer. Ze verrasten dan weer met een verwenontbijt, couscous, blauwe puree en vispapillot op de barbecue. Wij werkten rond het thema Sjakie en de chocoladefabriek en tijdens de familiedag, een namiddag waar alle afdelingen in families verdeeld werden, konden de kinderen toegangstickets voor de chocoladefabriek verzamelen. Daarmee konden ze ‘s avonds de fabriek bezoeken en genieten van een groot dessertenbuffet, maar dan helemaal ingekleed in het kampthema. Als volwassen begeleiders konden wij niet alleen rekenen op een enthousiaste kookploeg, maar vooral op een pracht van een leidingploeg. Die ging echt tot het uiterste om de Vijfse jeugd een onvergetelijk kamp te bezorgen met niets dan hoogtepunten, van een truttendag tot een rondrit in de jeep op een safaritocht. Wij zagen ook smurfen, Egyptenaren, jongens verkleed in meisjeskleren en meisjes in jongenskleren, bejaarden, Arabieren,… rondlopen op de kampplaats. Iedereen kan alvast terugblikken op een geslaagd kamp”, aldus Els Lambrecht. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier