Vijf chefs leren co-livers koken als actie voor De Warmste Week
Vijf chefs van Rhizo Hotelschool Kortrijk gaven de eerste workshop kookinitiatie aan vijf co-livers die volgend jaar gaan samenwonen. Het is de eerste workshop van een reeks kookinitiaties voor De Warmste Week.
Rhizo Hotelschool Kortrijk deed via de Warmste Week een oproep wie een kookworkshop wilde geven aan Laurence, Lien, Hannes, Stijn en Tony: vijf jongvolwassenen met een verstandelijke beperking die volgend jaar samen zelfstandig gaan wonen in Zwevegem en graag hun eigen potje willen koken. Het is een initiatief van de ouders van de jongvolwassenen voor het woonproject vzw Co-Living. “Zij zullen nooit in aanmerking komen door de wachtlijsten om aan begeleid wonen te doen. Ze kokkerellen graag, maar willen onder leiding van een hobbykok een aantal gerechtjes zelf leren maken”, zegt Fabienne Denys van Co-Living en mama van Hannes.
50 reacties
Op de oproep kwamen meer dan 50 reacties binnen. De eerste reactie kwam van 5 chefs van de Hotelschool zelf: Karolien Delabie, Cathy Labie, Griet Lapeirre, Dirk Dessein en Serge Koether. De vijf chefs leerden de vijf jongvolwassenen tomatensoep met verse gehaktballetjes en wraps maken. “Het zijn de beginselen van de kookkunst: eenvoudige dingen waar niet te veel extra apparaten voor nodig zijn. De wraps worden gevuld met onder meer gerookte zalm en ham”, duidt chef Karolien Delabie. Vanaf januari organiseren Rhizo en het oudercomité twee keer per maand een kookworkshop zodat alle hobbykoks die zich kandidaat stelden hun warm steentje kunnen bijdragen. Voor die workshops kan het kookteam terecht in restaurant Vier Kortrijk, woonzorgcentrum De Vlinder Harelbeke en Villa iMagina in Kortrijk. Vanaf 21 september dan in hun eigen keuken in de Ierlandlaan in Zwevegem.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier