Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Met een aantal aanpassingen willen de organisatoren van Soirée Congé een nog groter feest voor jong en oud maken. © Jan
Jan Goossens
Jan Goossens Medewerker KW

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.

“Na drie zeer succesvolle edities in 2019, 2022 en 2023 hebben we niet getwijfeld om ook dit jaar ons evenement te organiseren”, vertelt Andres Vandewalle. “Het concept van de avond blijft hetzelfde. Op de prachtige locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat willen we met de nodige verfrissende drankjes en lekkere, lokale gerechtjes uit het vuistje de bezoekers de kans geven om de vakantie op een aangename manier in te zetten. Onze dj’s zullen met muziek voor jong en oud iedereen in de gepaste sfeer brengen. Vorig jaar sloten we af op ongeveer 1.600 aanwezigen, maar dit jaar hopen we de 2.000 te bereiken. Ons evenement is in de streek inmiddels bekend en ik wil toch nog eens benadrukken dat, in tegenstelling tot de meeste andere party’s, de toegang bij ons nog steeds gratis is. We starten om 18 uur en alle leeftijden zijn welkom.”

Nieuwigheden

“Aangezien we op een nog grotere opkomst rekenen, maar willen vermijden dat de mensen het te druk gaan vinden, hebben we een aantal nieuwigheden ingevoerd”, gaat Stijn Borry verder. “We merkten dat de lounge de voorgaande jaren in de smaak viel. Daarom hebben we besloten deze uit te breiden tot het hele middenplein en van een eigen podium en dj te voorzien. De zomerse sfeer zal hier gecreëerd worden door Los Ricardos. Uiteraard blijft ook ons dansfeest belangrijk en daarom hebben we ons terrein wat uitgebreid en verschoven naar het gedeelte dat er vorig jaar nog niet was. Hier zal een tweede podium voorzien worden, waarop Monsieur B en Pittemnaar dj Pablo voor de nodige dansbeats zullen zorgen. Er zal een ruime parking voorzien worden, maar we roepen iedereen op om met de fiets te komen, waar eveneens een ruime parking voor voorzien is. Alles staat of valt uiteraard met het mooie weer, maar we hebben met een grote schuur al een alternatief voorzien voor de lounge en we staan klaar om te anticiperen, zodat het ook bij minder weer een groot feest kan worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier