Vier medewerkers gemeente getroffen door corona, hoogzwangere burgemeester test negatief

De burgemeester begin vorige maand tijdens een herdenking. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Alice Leeuwerck, de burgemeester van Komen-Waasten, ging enkele dagen in preventieve quarantaine nadat ze nauw contact had met iemand die positief testte. Zelf testte ze negatief, vier leden van het administratief personeel van de gemeente werden dan wel weer positief bevonden.

De Komense burgemeester bevestigde zelf het nieuws. “Ik kreeg afgelopen woensdag contact met leden van de contactopsporing”, klinkt het. “Ze wisten me te zeggen dat ik nauw contact had gehad met iemand die positief had getest op het coronavirus. Ik nam meteen het zekere voor het onzekere en plaatste me in afzondering.”

De burgemeester, die hoogzwanger is, plaatste zichzelf in quarantaine en onderging ondertussen twee verschillende tests. “Met een tussenpauze van vijf dagen liet ik twee coronatests afnemen, beide met een negatief resultaat”, vult ze nog aan.

“Vanzelfsprekend ben ik meer dan verheugd met dit nieuws en maandagavond was ik dan ook al opnieuw aan het werk. Op het gemeentehuis van Komen-Waasten werden wel vier positieve tests afgenomen bij onze administratieve medewerkers. Ze werden meteen in afzondering geplaatst en worden nu verder opgevolgd door hun geneesheer. Enkele van onze medewerkers toonden lichte symptomen. Ik wens te verduidelijken dat deze gevallen los staan van mijn tests en dat de gemeente alles op alles zet om de veiligheid van iedereen te waarborgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier