“Vier dagen per week stond ik 44 uur paraat voor de kinderen”: Sabrina (50) stopt na 26 jaar als dagmoeder

Sabrina Deroo. (Foto BC)

Sabrina Deroo was 26 jaar lang dagmoeder bij haar thuis in de Sint-Corneliusstraat in Veldegem. Nu stopt ze er definitief mee. “Het is een niet te onderschatten job. Vroeger kregen we veel meer appreciatie”, aldus Sabrina die binnenkort een nieuwe uitdaging aangaat.

Sabrina Deroo (50) woont met haar man Kurt Latruwe in de Sint-Corneliusstraat in Veldegem. Ze hebben een zoon Gaël die 27 jaar is. Het is door hem dat Sabrina 26 jaar geleden dagmoeder werd. “Ik ben zorgkundige van opleiding en heb me daarna omgeschoold tot hulpkok. Ik werkte eerst als zorgkundige bij Familiezorg en later als hulpkok in een feestzaal in Sint-Pieters. Toen Gaël geboren werd, heb ik beslist om voor hem te zorgen. Dat heb ik twee jaar gedaan. Dat beviel mij zo goed dat ik ervoor koos om dagmoeder te worden”, blikt Sabrina terug.

Nu, 26 jaar later, heeft Sabrina beslist om ermee te stoppen. “Er zijn verschillende redenen. Ik had een tijd lang rug- en schouderklachten, waardoor ik al out ben sinds oktober. Ten tweede zorg ik ook al 14 jaar voor mijn man Kurt die evenveel jaar geleden drie keer na elkaar een trombose kreeg en te kampen heeft met clusterhoofdpijn. Voor hem begon het steeds lastiger te worden dat er kinderen in huis waren. Ook onze zoon is blij dat er nu geen kinderbedje meer in zijn kamer moet staan. (lach) Máár ik ben wel altijd heel graag dagmoeder geweest. Al is er de laatste jaren veel veranderd. Dan heb ik het niet alleen over de regelgeving, maar ook over de appreciatie van de ouders.”

Femma uitlaatklep

“Alles is vanzelfsprekend geworden. Vier dagen per week stond ik 11 uren per dag paraat. Goed voor 44 uur per week. Al die redenen samen, deden mij vorige week beslissen om te stoppen als dagmoeder.”

Ondertussen is Sabrina, die ook voorzitter is van Femma Veldegem, aan het solliciteren. “Normaal start ik volgende week als verkoopster in een lokale bakkerij. Meer kan ik nog niet verklappen, eerst moet alles geregeld zijn. Het lijkt echt iets voor mij, ik vind sociaal contact belangrijk én heb vroeger nog meegeholpen in een broodjeszaak. Ik heb dus ervaring. Ik zocht een job dicht bij huis, want ik kan niet met de auto rijden. De voorbije 26 jaar heb ik ook nooit een auto nodig gehad, want ik was altijd thuis. Mijn uitjes bestonden en bestaan uit Femma, mijn uitlaatklep.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier