Verwenvoormiddag voor kansarme vrouwen

Op foto leden van Soroptimist Club Ieper, directie KTA en leerlingen haarzorg en bio-esthetiek. (Foto EG)
Redactie KW

Soroptimist Club Ieper, die vrouwen en meisjes in de streek ondersteunt, organiseerde voor de vijfde maal een heuse verwen-voormiddag voor vrouwen die in moeilijke omstandigheden leven, dit in samenwerking met CAW, OCMW en welzijnsschakel Tegoare.

De dames werden persoonlijk en warm onthaald samen met de leerlingen van het KTA-afdeling haarzorg en bio-esthetiek in de kapperszaal ‘2 Hairdresser’ in Ieper. “De 33 vrouwen mochten kiezen uit een frisse haarsnit-brushing of nagelverzorging. De leerlingen werden vooraf al ingelicht over de zorgen waarmee vele vrouwen kampen. Op deze manier was het voor hen ook mogelijk zich in te leven in deze maatschappelijke problematiek”, vertelt Marie-Ange Doolaeghe namens Soroptimist Club Ieper.

“Ondertussen verwenden de Soroptimisten die vrouwen met koffie, frisdrank en koffiekoeken. Er werden ook gesprekken gehouden met de dames om hen verder te steunen in de veelvuldige problemen die zij ondervinden door armoede, geweld en werkloosheid. Op die manier willen de Soroptimisten een stem geven aan vrouwen in moeilijkheden.”

“Voor deze vrouwen is deze verwenvoormiddag een unieke beleving waarin zij eens extra aandacht krijgen en ze leerden ook iets bij over zelfzorg. Een goede verzorging laat hen groeien in hun eigenwaarde, waardoor ze hun problemen beter aankunnen en sterker in de wereld staan. Want ‘mooi opgemaakt zijn, dat voelt goed’.”

Geregeld acties

“Achteraf kreeg elke vrouw nog een verzorgingsproduct dat gesponsord werd door Mieke Vandenweghe, lid van onze club die samen met haar echtgenoot een apotheek uitbaat in Kortrijk. Het kostenplaatje van deze verwen-voormiddag werd gedragen door de serviceclub. Soroptimist Club Ieper bestaat uit 47 professionele en geëngageerde vrouwen met Ineke Callebert als voorzitter die in Ieper- Poperinge regelmatig acties organiseren om het welzijn, educatie, economische ondersteuning en gezondheid van vrouwen in de streek te ondersteunen.” (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier