Verpleegster Natalie (45) start crowdfunding op nadat ‘Sky’ satéstokje inslikt: “Door een hersenbloeding is mijn leven compleet veranderd”

Natalie en haar golden retriever Sky: “Naast mijn zoontje is Sky mijn beste vriend.” © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Alleenstaande mama Natalie Monteny (45) uit Oostende zit met de handen in het haar. Vorig jaar werd ze getroffen door een hersenbloeding, waardoor ze financieel voor een enorme uitdaging staat. Nu slikte haar golden retriever ‘Sky’ ook nog eens een satéstokje in met een zware operatie als gevolg en daar hoort ook een factuur bij van duizenden euro’s. Geld die de vrouw momenteel niet heeft, dus startte ze een crowdfunding op. “Ik moest het leven van Sky redden”, klinkt het droevig.

Natalie leefde een vrij zorgeloos leven, tot ze in november 2022 een zware hersenbloeding kreeg. “Ik herinner mij nog dat ik op dat moment een zware longontsteking opgelopen had door te gaan lopen”, zegt de vrouw die eens erg sportief was. “In het ziekenhuis voelde ik opeens iets barsten in mijn hoofd, gevolgd door zware hoofdpijn. Ik ben nog naar de gang gelopen en toen werd het donker.”

Wonder

Natalie ging vrijwel onmiddellijk in coma. Haar leven hing aan een zijden draadje en dat vier weken lang. “Ik heb het geluk gehad dat ik op dat moment in het ziekenhuis was”, vervolgt de vrouw die zelf verpleegster is en op de afdeling cardiologie van het AZ Damiaan werkte.

“De dokters snappen zelfs niet dat ik dit overleefd heb. Ik heb opnieuw moeten leren lopen en mijn geheugen laat mij dikwijls in de steek, maar ik leef. Alleen gaat alles veel moeizamer. Ik ben nu sinds kort opnieuw twee halve dagen aan het werk, maar mijn leven van voor de hersenbloeding, krijg ik waarschijnlijk nooit meer terug.”

Kippenspiesjes

Op de koop toe kon haar golden retriever ‘Sky’ een satéstokje van op de salontafel te pakken krijgen. “Mijn zoontje was op dat moment kippenspiesjes aan het eten, toen Sky haar moment zag om het te pieken en in te slikken”, legt Natalie uit.

“Je moet weten dat ik sinds mijn hersenbloeding veel mensen verloren ben, ik ben nu eenmaal niet meer dezelfde. Uiterlijk zie je weinig, maar innerlijk is alles veranderd. Sky is naast mijn zoontje mijn beste vriend. Ik wou haar dus koste wat het kost redden. Ze moest een zware operatie ondergaan en dat zal mij duizenden euro’s kosten. Dat geld heb ik echter niet. Moest ik voltijds kunnen werken en wat extra doen, dan was dat allemaal geen probleem. Maar het lukt me gewoon nog steeds niet. Ik weet zelfs niet wat de toekomst brengt. Ik ben nog te jong om elke dag, en dat de rest van mijn leven, thuis te zitten. Ik wil werken, heel veel zelfs, maar het gaat gewoon niet, nog niet.”

Hoge kosten

Natalie is nu een crowdfunding opgestart om de kosten van de Universitaire dierenkliniek te betalen. “Ik heb de factuur nog niet ontvangen, maar ik weet nu al dat het om enkele duizenden euro’s zal gaan. Ik schat zesduizend euro, al kan die ook oplopen tot zestienduizend euro. Ik heb het er erg moeilijk mee om dit te doen. Ik heb tot nu toe mijn plan kunnen trekken, mede door de steun van mijn ouders. Maar dit kunnen die mensen ook niet ophoesten. Het doet pijn dat ik zelf niet kan instaan voor de zorg van Sky op deze manier, want zo hoort het in principe te zijn. Die hond is mijn alles en ze is een grote steun geweest de voorbije maanden. Er zal sowieso ook een nabehandeling nodig zijn voor mijn meisje en ook dat zal geld kosten. Maar ze leeft en daar draait het om”, besluit de moedige vrouw.

Wie Natalie wil steunen kan dit via: http://steunactie.be/actie/operatie-sky-1/-24102.

Lees meer over: