Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Vermiste ‘drenkeling’ in Oostende spoort in zwembroek naar huis… in Aalst
De 41-jarige man uit Aalst die zondagavond in Oostende verdween, is in goede gezondheid teruggevonden. Dat meldt de lokale politie van de zone Oostende. De Oekraïner bleek in zijn zwembroek de trein terug naar Aalst genomen te hebben.
Twee vrienden van de man verwittigden zondagavond kort voor 21 uur de hulpdiensten. Ze verklaarden dat de veertiger tussen 18.30 uur en 19 uur ging zwemmen ter hoogte van de Louisastraat, maar dat ze hem vervolgens niet meer uit het water zagen komen. In de tussentijd hadden ze hem zelf nog tevergeefs gezocht. Op dezelfde plaats, in de buurt van de westelijke strekdam, kwam vorige week maandag al een 16-jarige jongen uit Herstal om het leven.
Grote middelen
Politie en brandweer zetten onmiddellijk alle mogelijke middelen in om de mogelijke drenkeling terug te vinden, maar de zoektocht bleef zonder succes. De zoekactie werd om 23.20 uur stopgezet, maar zou maandagochtend hervatten.
Pas op het einde van zijn verhoor gaf een van de vrienden plots aan dat hij al telefonisch contact had gehad met de vermiste man. Blijkbaar had de Oekraïner in zijn natte zwembroek de trein terug naar Aalst gekomen.
“Onderweg diende hij geen ticketcontrole te ondergaan en bleef zo onopgemerkt”, aldus politiewoordvoerder Timmy Van Assche. Bij zijn aankomst in Aalst vroeg hij deels ontnuchterd aan een passant om zijn vrienden te bellen. Het kwam aan de telefoon tot een discussie, waarop het contact werd verbroken.
Toen de vrienden probeerden terug te bellen, weigerde de passant op te nemen voor onbekende Oekraïense nummers en blokkeerde hij die onbekende nummers. Ook de politie kon in eerste instantie geen contact meer maken met de passant.
GAS-boete
Na een lange zoektocht kon het verhaal rond 4.30 uur geverifieerd worden, onder andere dankzij een verhoor van de passant. De vermiste man bevindt zich dus in Aalst en verkeert in goede gezondheid.
De kans dat de man voor de kosten van de grootscheepse zoekactie moet opdraaien, is miniem, omdat er geen opzet in het spel is en hij dus niets strafbaars deed. Hij krijgt wel een GAS-boete die kan oplopen tot 250 euro, omdat hij ging zwemmen in zee op een moment dat de redders niet meer actief waren. (video Afr)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier